Почти всеки ден изпитвам пристъпи на страх!


Нали уж само жените имали такива, а аз съм мъж, но става все по-зле

От известно време животът ми е доста тежък и не знам какво мога да направя. Може би от около години или малко повече започнах да получавам панически пристъпи. Мисля, че това се случи, след като навърших 45 години, не знам дали е свързано с това…

Но става все по-зле. Сутрин не ми се вдига от леглото, след това направо ме е страх да отключа входната врата. Трябва да си наложа да изляза на улицата, имам усещането, че нещо ужасно ще се случи.

Нещо леко да ме заболи, да ме засърби дори, решавам, че е някаква тежка болест и ще умра всеки момент. Животът ми бавно, но снигурно се превръща в ад.

Спрях да използвам колата, защото ме е страх да шофирам и отивам на работа с трамвая. Пред жена си измислям различни причини защо не се качвам на колата вече.

Нямам обяснение какво става. Никога не съм бил прекалено чувствителен, нито пък някога съм се тревожил кой знае колко за здравето си. Освен това тези панически разстройства нали само на жените се случват? Засега не казвам на никого, защото се срамувам, но може би ще ми се наложи да потърся помощ, тъй като положението е наистина притеснително.

Д. С., София

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар