Ето как да пестите вода, така че да не са особено големи сметките ви!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Много са начините да намалите разхода на вода у дома. Започнете с проверка на всички батерии за течове


Особено харчливи са казанчетата на тоалетните чинии с неизправни клапани и дозиращи устройства. За да сте сигурни, че не губите от скрити течове, засечете водомера и не пускайте водата 2-3 часа. После сверете показанията. Има ли разлика в числата, търсете течове. Те могат да увеличат с 11 хиляди литра годишния ви разход на вода.

Затваряйте крана на чешмата, докато се бръснете или си миете зъбите.

Ако ще сменяте моно-блока или тоалетното казанче, търсете модели с бутони за двойно дозиране. Те харчат до 6 л вода при всяко пускане, а другите -2-3 пъти повече.

Инсталирайте спестяващ душ

Повечето стандартни накрайници харчат до 9,5 л вода в минута, а спестяващата слушалка -не повече от 5. Цените на водоспестяващите модели започват от 6-7 лв. и всеки може сам да ги монтира. Поставете и допълнителен затварящ кран между батерията и душа. Някои накрайници за душ имат бутон за бързо спиране и пускане на водата. Той намалява до 2 пъти разхода на вода при къпане. Опитайте се да съкратите времето за къпане – само 2 минути по-малко под душа и спестявате около 38 л вода.

Батериите с фабрично монтиран накрайник за аериране на водната струя засилват потока, но намаляват разхода на вода. В железариите се продават и сравнително евтини допълнителни накрайници за аериране. Монтират се лесно – махат се стандартните накрайници на батерията и те се завиват на тяхно място.

Не включвайте миялната машина, ако не сте я заредили с максималния брой съдове

Независимо дали ползвате машина или миете на ръка, почистете -предварително хранителните отпадъци от чиниите. При миене на ръка първо накиснете с миещ препарат съдовете, после ги изплакнете с течаща вода.

Не източвайте водата, за да стане приятно студена за пиене.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар