Професионални съвети за грим, според сезона

Гримьорната Анастасия Беневрекова вече е настроила палитрата си според сезона


„Макиажът преминава от по-матови лица, сенки и устни, към по-бляскавите завършеци. Отнася се за цялото лице. Хайлайтърите остава популярни. И колкото повече, толкова по-добре. С тях се коригират несъвършенства по кожата, освен това я хидратират и подхранват, правят я сияйна“, обяснява гримьорната пред „Всичко за семейството“.

За по-сухите кожи тя препоръчва да се използват по-озаряващи продукти, за да се придаде по-свеж вид на лицето. За по-мазна-та е добре и през есента да останат матиращите пудри и фон дьо тен, ако не може с бяла козметика да се контролират нещата. За всеки случай е по-добре да се избягват тези препалени озарявания, макар че са модни, съветва Анастасия.

През този сезон устните ще са по-металически, а омбрето постепенно залязва. Влизат в употреба липтопъри – с тях върху червилото се слага брокатен тип гланц, който е много траен. Той придава на устните модния бляскав ефект. Но това се отнася най-вече за вечерния грим, не бих ги препоръчала за дневен, предупреждава гримьорката.

Съветва устните винаги да се подчертават, но с тона на червилото или със съвсем малко по-тъмен цвят на молива

Брокатите и бляскавите сенки пак се връщат върху клепачите. Гримьорката винаги съобразява цвета им с очите, а не с тоалета. Не би сложила зелени сенки при зелена рокля. Но пък при виолетов тоалет на дама със сини или зелени очи виолетов грим е напълно подходящ.

Очните линии още са актуални

Според Анастасия има очи, на които страшно отиват, но на други – не. Съобразяването с индивидуалните особености е задължително. „Кой знае защо се смята, че колкото ти е по-дълга очната линия, толкова по-известен си. Всичко трябва да е премерено. Зависи как вие се харесвате. Никой не може да ви наложи тенденция“, категорична е специалистката.

Веждите се подчертават със специални сенки. Има във вид на. пудра, комплект от два нюанса: по-тъмният се слага във външния край на веждите, а по-светлия -във вътрешния. Гел ваксата пък прави веждите като сресани и е подходяща за вечерен грим. За очертаване се използва молив. Гримьорката предупреждава, че не трябва да е много мек, за да не стане на петна.

И ружът е бляскав, но пак зависи от случая

Цветът му се съобразява с червилото, но не тон в тон. Например, ако червилото е червено, трябва •да е по в оранжевата гама или да се използва за руж само бронзант. Червено червило и розов руж е малко странна комбинация според гримьорката.

Тя препоръчва да заместите четките с гъбички за нанасяне на грима. Много добре и равномерно се разнасят продуктите. Особено за неопитна ръка и при използване на пудра са незаменими, изтъква Анастасия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар