Похвалите са стимул за големите деца, но само ако са искрени

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Хвалете го за нещата, които са важни за него, дори вие да ги намирате за губене на време

похвала
Особено важно е да помогнете на тийна при взимането на решения. Ако той се колебае, предложете да седнете заедно, за да обсъдите плюсовете и минусите. Не диктувайте, ами насочвайте детето си към начините, които ще му помогнат да разбере какво наистина желае.

На тийнейджъра, който решава трудно и има проблеми със самочувствието, давайте постоянно възможност да избира. За него може да се окаже мъчение в началото, но самият факт, че му гласувате доверие, ще има добър ефект.

Не го прекъсвайте, когато спори за нещо. Напротив – поздравете го, че е защитил позицията си, макар че вие не я споделяте.

Окуражете го да си намери извънкласни занимания. Ако няма изявен интерес към някакъв спорт или изкуство, може да бъде скептичен, но вие настоявайте да опита. Заведете го на театър, купете му програма за смесван^ на инструменти и звуци за компютъра, качете го на ски. Помогнете му да открие в какво е най-силен. Обяснете, че ако нещо не потръгне, това не означава, че е лишен от таланти. Означава, че още не е намерил своя талант. Когато открие в какво е най-добър, самочувствието му моментално ще подскочи.

Научете сина или дъщеря си да се самонахъсва

Покажете как вие го правите. Да речем, опитвате се да забъркате торта. Никога досега не сте успявали, но имате амбиция да се научите. Докато се приготвяте, казвайте на глас пред цялото семейство, че този път ще стане. Ако отново не ви се получи, съобщете на домашните, че ще дегустират вашите кофти опити, докато не постигнете тотален кулинарен фурор.

Покажете на тийна колко полезна в трудни ситуации е самои-ронията. Когато се провали в нещо и очаква, че ще му се скарате, обърнете нещата на шега и го накарайте да погледне от другата страна. А след това го подкрепете да поправи грешката си.

Комбинацията от чувство за хумор, позитивно мислене и упоритост ще извади вашия тийнейджър от всяка пробивна на самочувствието.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар