Трябва ли да шпионирате детето във фейсбук?

Станали сте приятели с вашия син или дъщеря във фейсбук. Разбира се, че изкушението да превърнете социалната мрежа в личен Биг брадър е огромно

фейсбук
Иска ви се да се заровите в постовете на тийна, да изчетете всички коментари, да разгледате всичките му познати и приятели, да ги проучите до десето кликване с мишката.

Нещо повече – всеки път, когато видите, че е оставил профила си отворен и не е пред компютъра, се изкушавате да надникнете в личните му съобщения.

Недейте. Така не може да градите доверие. Не си мислите си, че тийнът няма да разбере. Най-вероятно сами ще се издадете, че го следите. Например ще видите как негова приятелка пуска свои провокативни снимки и ще започнете да говорите за нея с антипатия. Детето ви ще се сети защо сте си променили отношението и няма да се почувства особено щастливо от това, че проучвате приятелите му. Възможно е, ако ви заподозре, веднага да блокира достъпа ви до своя профил. Да не говорим колко разочароващо е родителят, който постоянно апелира към откровеност, да се окаже лицемер.

Друга причина против следенето на тийна в социалните мрежи е, че обикновено там нещата са изкривени

Може да си създадете представа, която не отговаря на действителността. Тийнейджърите (а и не само те) се правят на отворени и даже лъжат на поразия. Защо да си създавате допълнителни тревоги, които биха могли да се отразят зле на взаимоотношенията ви у дома. И без това в този период от живота комуникацията с детето ви е трудна. Не я правете невъзможна заради това, че сте си начесали любопитството и сте станали свидетели на няколко негови изхвърляния.

Да речем, че попадате на коментар със сексуален подтекст. Няма защо веднага да ви се изправят косите. Възрастните лъжат за секс, какво остава за пуберите. Най-вероятно синът или дъщеря ви иска да направи определено впечатление сред приятелите си. Ако въпросът ви вълнува, опитайте деликатно да разберете повече от самия тийн. В никакъв случай не избухвайте и не тръгвайте директно със заплахите. Веднага ще получите „разприятеляване“.

Ако обаче вашият син или дъщеря има вече проблеми, тогава може да си позволите проследяване в нета. Но не разчитайте само на информацията оттам за финални обобщения. Наистина имайте едно наум, че в социалните мрежи много неща изглеждат различни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар