Лавандуловото масло – как да го използвате, за да заздравите косата?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Едно от най-добрите качества на лавандуловото масло е, че се смесва много добре с останалите компоненти на маските за коса


С него може да решите проблеми като прекомерен косопад, пърхот, цъфнали краища, бавен растеж.

Маските може да се използват както с лечебна, така и с профилактична цел. При всеки случай честотата и интензивността на съставките е различна. Рецептите са най-различни, при всички се спазва правилото лавандуловото масло да се добавя към топла база. Нито едно ефирно масло не трябва да се използва в чист вид, концентрацията на активни вещества е прекалено висока и може да доведе до проблеми. Ако искате да добавите лавандулово масло в шампоана си, капвайте от него само в дозата за едно миене, а не в цялата опаковка.

Като база може да използвате всякакво натурално масло. Избирайте ги според проблема, който искате да решите. Маслото от мента се използва при мазна коса, укрепва изтощената и възвръща блясъка. От жожоба е подходящо при прекалено омазняване, стимулира растежа и има подхранващ ефект. Зехтинът заглажда косъма, коригира работата на мастните жлези и подхранва корените. Лененото отстранява пърхота и има възстановяващо действие. Маслото от репей стимулира растежа, възстановява след боядисване и облекчава сърбежа.

За блясък и здрави краища добавете 2 с.л. ментово масло към 1 разбит жълтък. Добре разбъркайте и сложете 2 капки масло от иланг-иланг, пак разбъркайте и капнете розово. Загрейте на водна баня до телесна температура и накрая добавете 4 капки ефирно масло от лавандула. Разнесете добре по косата и сложете шапка за баня. Най-добре е да спите така, а ако нямате възможност, измийте косата след час. При проблеми със здравината на косата правете процедурата всяка седмица в продължение на 2 месеца.

За ускоряване на растежа и при косопад загрейте 3 с.л. масло от жожоба. Добавете по 5 капки екстракт от розмарин и лавандулово масло и 2 капки ефирно масло от чубрица. Нанесете старателно, сложете шапка и измийте с шампоан след 15 мин. Правете маската два пъти в месеца до решаване на проблема.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар