Как да познаете лошия шеф? Няколко признака, които издават стиснатия чорбаджия

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Специалистите по трудови отношения изброяват няколко признака, по които ще познаете, че не само вие, но и колегите ви гласно или на ум наричат работодателя ви чорбаджия


Неприязън към съвещанието със собственика

Като се чуе, че той събира екипа, служителите се чудят къде да се покрият. Подозират, че я ще им стовари безумни задачи, я нещо ще критикува, я ще се прави на велик ръководител – ще излага някакви псевдовизио-нерски схващания и ще очаква аплодисменти.

На нож срещу всяка задача

Хората, които не уважават работодателя си, мразят предизвикателствата дори когато могат да им донесат полза – примерно по-високи доходи. Те са отдалечени от продукта, който произвеждат. Не искат да бъдат вадени от рутината, стига им да покриват необходимия минимум, защото знаят, че няма да се почувстват оценени за усилията си.

Непукизъм от грешки

Естествено е служител, който не влага всичко от себе си в работата, да допуска грешки. На него обаче му пука от тях само ако могат да доведат до финансова санкция или до уволнение. Ако не, даже не съжалява, ами му се струва, че по някакъв начин е отмъстил на чорбаджията.

Оплаквания от другите

Понеже служителите не са щастливи от работата си, вечно смятат, че хората около тях искат да им я усложнят. Било защото се чувстват важни, като мъчат колегите си, изисквайки примерно ненужни отчети, било защото се стараят да се подмажат на чорбаджията.

Липса на лоялност

Човекът, който не уважава собственика, не събира сили да каже добра дума за него или за компанията дори при нападки от конкуренти. Най-благородната
му постъпка е да замълчи и да направи усилие да отклони разговора. По-вероятната е да покаже разочарованието си и да даде да се разбере, че не би отказал предложение за друга работа.

Голямо текучество

Служителите, които смятат собственика за чорбаджия, са нетърпеливи да го напуснат при първа възможност.

Неприятни коментари в социалните мрежи

Макар да съзнават, че показват лоша професионална, пък и човешка етика, много напуснали служители не се сдържат да изразят чувствата си към бившия работодател. Неслучайно специалистите по кариерно развитие съветват да прочетете какво пише в социалните мрежи за дадена фирма, преди да решите дали да работите в нея.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар