„Микроблейдинг“ – тайната на изящните вежди (вижте какво представлява)

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Микроблейдингът е древна японска технология

Днес това е най-хитовият метод за направа на дебели и красиви вежди.

Безспорно този метод измести класическия перманентен грим, който вече се използва значително по-малко.

Микроблейдинг

Микроблейдинг – преди и след

Родната топгримьорка Аделина Цанева е първата българка, която проправи пътя на този метод у нас и изкара курса при сърбина Бранко Бабич, който обновява и съживява тази технология.

Направа

Цанева разкрива най-интересните неща за този тип процедура. „Микроблейдингът се отличава от класическия перманентен грим по това, че веждите се оформят с ръчна машинка и персонален микрорезец, благодарение на който крайният резултат е така естествен и не се различава от истинска вежда. Чрез резеца се имплантира пигментът в базалната мембрана между епидермиса и дермата. Работи се изцяло с бои на растителна основа, които са хипоалергенни и нетоксични“, разкрива пред „Телeграф“ Аделина и допълва: “Най-важната част от процедурата е индивидуалната консултация, при която с помощта на специален уред се измерва златното сечение за пълна симетрия според чертите на човека.

Отделя се специално внимание на всеки един косъм, като се следва изцяло естественият му растеж“. Основната разлика между микроблейдинга и перманентния грим е ръчният метод на направа.

„Перманентният грим се прави с автоматична машина и игла. При него иглата навлиза на по-голяма дълбочина в кожата и поради нейната дебелина няма как да се нарисуват толкова фини косъмчета. С времето, когато класическият перманентен грим изсветлява, той стои на точки“, разяснява още Цанева.

Интерес

С интерес питаме Аделина, която е една от най-известните гримьорки у нас, какво я е накарало да започне да се занимава и с микроблейдинг. „Решението ми да започна да практикувам микроблейдинг аз определям като “любов от пръв поглед“. Един ден станах, отворих Фейсбук и видях публикация на моя приятелка и колежка от Германия. Аз буквално онемях, защото дотогава не бях виждала нещо подобно. На секундата й звъннах и след като тя ми разказа подробно за технологията и за академията, след не повече от 5 минути аз се бях записала. Всъщност академията, в която аз изучавах микроблейдинг, е най-голямата и модерната.

Създателят й Бранко Бабич е човекът, който обновява и съживява тази технология и започва да „заразява“ всички нас по света. Той прави обучения в цял свят, но аз избрах като най-близка дестилация Сърбия“, разкрива историята на занаята си талантливата брюнетка. Технологията е възможна и за жени, и за мъже, макар силният пол да не възприема още толкова присърце новите тенденции. „Жените са основните ми клиенти, работя и с мъже, защото това е процедура, която е подходяща не само за нежната половина от човечеството“, откровена е Цанева.

Цвят

Микроблейдингът се прави на всеки индивидуално, според избрания цвят. „Разнообразие от бои има, като за всеки се избира най-близкият цвят до естествения косъм. По този начин се получава най-доброто преливане между естествения косъм и нарисувания. Много често ми се случва да идват момичета с естествено тъмни вежди, а да искат да им имплантирам боя за русокоси жени. Отнема ми време да им обясня, че това естетически няма да изглежда добре, но за мое щастие те ме разбират. Държа да подчертая, че лично аз с черен цвят не работя, независимо колко тъмен е косъмът“, разяснява Аделина.

Относно трайността на манипулацията Цанева допълва: „Трайността на процедурата е много индивидуална при всеки човек, като това зависи от типа кожа. Издръжливостта е между 6 месеца и 2 години. Той не е подходящ единствено при хора с дерматит и себорея. Много е важно средата да е стерилна и да се поддържа високо ниво на хигиена при работа. Затова винаги трябва да се работи с маска и ръкавици.“

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар