Какво да правя, когато някой учител ме мрази?

За съжаление който и да е учител проявява слабости, от време на време. Понякога неоснователно си набелязват някого и започват да съдържат по-строго към него


Първо разбери дали този учител има основание за отношението си към теб. Може би си направил/а лошо впечатление, не се подготвяш добре по предмета му, хващал те е да преписваш, твърде много говориш в часа му. А възможно ли е някой да е създал интрига и да му е наговорил клюки за теб? Опитай да разбереш каква е причината за антипатията, която усещаш.

Най-добре е да отидеш при учителя и директно да попиташ. Може би ще оцени смелостта ти и желанието да оправиш нещата. Подготви се дори за вариант в директния разговор да установиш, че „омразата“ е само в твоята глава и учителят ти няма нищо против теб.

Не го нападай директно, не стреляй с обвинения. Бъди спокоен/а, възпитан/а и открит/а. Може да започнеш примерно така „Госпожо, бих искал да говоря с вас. От известно време имам чувството, че не ме одобрявате. Бих искал ви попитам дали съм прав и ако съм прав, къде сбърках?“

Ако човекът срещу теб е достатъчно интелигентен и добронамерен, има няколко варианта:

а) ще осъзнае, че по субективни причини се е държал зле с теб и ще промени отношението си;
б) ще ти отговори каква е причината за отношението му, ти ще се извиниш и ще излезеш от ситуацията спокоен и сигурен, че си спечелил уважението на този човек.

И много е важно: ако ти бъде посочена причина, трябва да последва извинение. Не хуквай веднага да се оправдаваш. Дори да си невинен/а, първо се извини и след това обясни спокойно своята гледна точка.

Това е поведение на възрастен човек и няма как да не предизвика респект у преподавателя ти.

Ако обаче и извинението не помогне, се постарай винаги да си отлично подготвен/ а по този предмет, така че учителят да няма повод да се заяжда с теб по материала.

Дори да харесваш този учител, неведоми са пътищата на симпатиите. Не можеш да накараш някого да те харесва насила.

За щастие този човек ще остане в живота ти още съвсем кратко време, пише „всичко за семейството“. А когато това време свърши, ти ще продължиш с гордо вдигната глава, защото си направил/а каквото е трябвало и си се държал/а зряло.

Може би по-зряло дори от своя учител.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар