Коледни работилници – ето къде деца приготвят вкусни меденки и мъфини

промоции

Всичко за коледните работилници

Правене на меденки и мъфини изместват класическите коледни работилници за изработване на играчки и подаръци тази година.

Така децата ни ще могат да станат добри в готвенето вместо в рисуването и лепенето, което според някои родители е ободряващо. Най-хубавото е, че и големите са добре дошли да творят заедно с децата си.

Изкуство

Едно от най-впечатляващите събития е за печене на коледни мъфини, украсени с фондан. Организаторите, които са заклети сладкари, ще ни въведат в изкуството на работа с фондан,

коледни работилници

Коледни работилници за малки и големи

като ще работим с всички специални инструменти, които изисква захарното тесто и ще ни бъдат разкрити доста тайни за него.

„Удивлението в очите на хората, когато поднесеш красива кутия с твоите коледни творения и въпроса „Ти ли ги направи?“ те изпълва с толкова прекрасна енергия, че забравяш за часовете труд, които си положил. Така сме като участници в приказен коледен филм, в който стават чудеса, в ролята на главни действащи лица“, убедени са организаторите от GD Center – място за творчество и срещи.

Цената на работилницата е 50 лева, като предварителното записване и капарирането са задължителни. Голямото печене ще е на 9 декември от 10,30 часа.

Сложно

Не всеки е почитател на мъфините, но пък сигурно всеки се чуди как да си направи медена къщичка от сладки. За това ще се погрижат от Katya & Kary Bakery на 10 декември.

Изненадващо или не, наглед сложните къщички могат да се приготвят от всеки над 4 години, което е чудесно. Освен на медени къщички в работилницата ще ухае и на всякакви други сладки и бисквити. Цената за един малчуган е 20 лева, като той ще се вихри в кухнята цели 2 часа. В същия ден ще се пекат десетки курабийки в ателието на Cake box. Работилницата там също е за деца над 4 години, като до 7-годишна възраст ще се нуждаят и от придружител, пише „Телeгрaф“. Таксата за участие е 25 лева, като записванията са до 5-и декември. Тавите със коледни изкушения ще се зареждат на пълни обороти и в Beckiss Deli&Coffee SHOP.

Работилницата там е подходяща за малки готвачи между 6 и 12 години, като цената за един е 30 лева. Важно е да се знае, както за това събитие, така и за останалите, че всичко сготвено ще може да се изяде на място или да се занесе у дома.

Разбира се, децата не са единствените, които обичат коледните вълшебни десерти. Затова и няколко кулинарни училища организират специални курсове за коледни гурме десерти. В програмата на Amuse Bouche са включени мус торта, яйчен пунш и коледни шоколадови бисквити във формата на звезда.

Курсът продължава един уикенд – на 9 и 10 декември, като се провежда по 2 часа вечер и излиза 90 лева. Водеща е една от най-добрите сладкарки у нас – Катерина Рангелова-Sugarmouse. Другата школа за кулинари любители – „Май Френч Гурмандиз“, също предлага интересни коледни гурме курсове, като там ще се правят и предястия и основни.

Празничният пакет е от три часа, разпределени в три отделни дни, като ще се приготвят по три десерта, три основни и три предястия. Целият курс е 200 лева, а ако искаме да посетим само един от модулите, ще ни излезе 70 лева.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар