За да успее, всяко дете има нужда от поощрение!

Дайте правилна насока на вашето дете, що се отнася до интереса в ученето. Ако се форсира онова, което му се отдава, има голяма вероятност да успее

дете
Интересът към естествените науки може да подгрявате с физически опити, запознаване с интересни факти за Земята, животните, растенията, океаните. Предложете на детето да групира наученото в таблици по определени признаци.

Вашият син или дъщеря не спира да говори. Има богат за възрастта си речник, точен изказ и с удоволствие разказва истории детайлно и нюансирано. Умее да убеждава събеседниците си и държи да има последната дума. Това означава, че детето ви е добър оратор и може един ден ще се занимава с право или журналистика.

Важно е да се научи да изразява мислите си и в писмен вид, затова го насърчавайте да записва преживените случки и съчинените истории. Научете детето да бъде и добър слушател. Съветвайте го да помисли, преди да започне да говори.

Желанието да разглоби предмет, за да види какво има в него, вероятно подсказва бъдеще на инженер и изобретател. Купувайте на детето конструктори и го насърчавайте да строи по свои проекти. Окуражавайте го да използва нетрадиционни материали – макари от конци, картонени кутии и други предмети от бита. Подхранвайте любопитството му с всякакви машинки – стар часовник, повреден тостер или сешоар.

Ако обича да фантазира, държи да заяви своята индивидуалност, използва предметите по интересен и нетрадиционен начин, вероятно имате у дома човек на изкуството – художник, режисьор, писател, артист. Насърчавайте креативността му и бъдете публика на изкуството му. Водете го на представления и изложби.

Вашето дете държи да знае как точно трябва да се прави всяко нещо и следи за спазването на правилата

Обича да участва в разрешаването на конфликти и не се страхува да поема отговорност. Подобни качества издават родения лидер. Ангажирайте го със задължения у дома, учете го да упражнява правото си на избор, давайте му възможност да организира различни прояви, да ръководи ситуации и да решава проблеми, които са по силите му.

Ако детето вечно търси промяна и се движи, спада към телесно-кинетичния тип натури. Те обичат занимания със спорт и танци. Нуждаят се много физическа активност, защото седенето на едно място ги отегчава. Точно такова дете можете да запишете още на 4-5 години нещо да тренира.

След като сте опознали способностите на сина или дъщеря си, тогава изберете на какви кръжоци и уроци да ходи. Роденият да пее няма смисъл да се мъчи с курсове по математика, освен ако целта не е да закърпи по-приличен успех в училище.

Е, може и певец да не стане, но вие сте си свършили работата като родители – дали сте възможност да се развива.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар