Облеклото е вид уважение и към другите

Малкият човек няма как да разбере кое е модно в облеклото, и кое не. Но,
още от съвсем малко може да го възпитате на вкус и отношение


Звучи много сложно, но като разбирате за какво трябва да говорите, ще намерите точните думи и примери, понятни за детето. Целта е то да осъзнае, че облеклото говори много за човека и когато е подходящо подбрано, показва неговото уважение към околните.

Не е чак толкова трудно да обясните, че няма как един и същи тоалет да е подходящ и за игра в парка, и за посещение в кукления театър. Или че като отива през почивните дни при баба, може да си играе по анцуг. Но когато баба има рожден ден, показва уважение към нея и към празника й, като си сложи по-официални дрехи. Така няма да се отличава и от останалите гости.

За да научите детето правилно да избира дрехите си, може да потърсите заедно в интернет фотографии как се обличат хората за различни събития

Може да го накарайте да изреже от каталози и списания снимки на хора, облечени по различен начин. Групирайте ги на принципа по какъв повод какъв тоалет се носи. Добре е да обсъдите подходящите дрехи за училище, за рожден ден, за концерт, за излет.

Позволете на детето само да избира дрехите си, но си запазете правото, ако сгреши, да го поправите. Непременно обяснете къде е грешката.

Възпитавайте естетически вкус, като показвате как се съчетават цветовете и стиловете дрехи. Но когато няма нужда, не се заинатявайте, защото днес модата е доста еклектична, а и всеки си изработва индивидуален стил от ранна възраст.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар