Умалителните имена на децата са до време

промоции

Умалителните имена на децата не само са до време, но имат и определена територия на употреба – най-често само у дома


Като толкова ви харесва Бубе, да бяхте кръстили така дъщеря си. Дадохте й хубавото име Боряна, а го изричате само когато искате да покажете строгост.

Галените имена са чудесни, но те не бива постоянно да заместват собственото име на вашето Слънчице, Любов, Малчо, Зайче, Коте.

Името е част от идентичността, детето още от бебе трябва да го свързва със собствената си личност. Като му казвате нещо друго, то се обърква. Когато го питат, защо държите да съобщи, че името му е Мартин, щом всеки път път се обръщате към него с Бебчо?

Има хиляди други начини да покажете обичта си, не е нужно постоянно да преиначавате името му. Естествено е да наричате Александър Сашо или Алекс, но Принце е малко лигаво, съгласете се.

Психолози дори твърдят, че назовавайки детето си по определен начин, вие програмирате поведението му. Ако го правите често, името подсъзнателно влиза в неговите мисли и повлиява на действията му. Зайче и Жабчо ви звучи умилително, но детето може да реши, че го наричате така, защото е страхливо или грозно – нали зайчетата и жабчетата в приказките са такива. Лъвчо като нищо ще изиграе роля в обратна посока – за да отговори на очакванията ви, синът ви ще ви изненада със смели действия, от които ще ви настръхне косата.

Някои родители си позволяват да свържат галеното име на детето си с негово негативно качество -примерно Костенурчо, защото е бавничко, или Мравчо, защото е дребничко. С каквато и обич да произнасяте подобно име, рискувате детето да свикне с него, да се приеме за такова, да развие комплекси, да не се стреми да покаже силните си страни.

Бебчо, Малчо, Дребен, Младши пък винаги ще напомня на детето, че го смятате за недорасло. Заради това внушение то може да продължи да се държи като бебе и на 10 години.

Специалистите съветват да използвате рядко галеното име, когато се обръщате към детето

С него изразявайте чувствата си само в особени ситуации. В обичайни го наричайте с пълното му собствено име или с умалителното.

Много внимавайте как наричате порасналото си дете пред приятелите му. Във вашето семейство е съвсем нормално още от бебе да казвате Пате на Боян или Ирина, но това галено име може да стане повод за подигравки в компанията. Не го употребявайте и в социалните мрежи, за да не карате детето си да се срамува.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар