Психология на пубертета: Тийнейджърът има нужда от помощ, за да бъде щастлив!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тийнейджърът е подвид на човешкия род, за който са характерни честа смяна на настроенията

Тийнейджърът
Тийнейджърът страда от липса на самоувереност, мнителност, раздразнителност, тревожност, бунтарство. Излиза, че представителите на този подвид рядко са щастливи. Или пък не?

Традиционно българите сме на дъното на всички класации за щастие и хармоничен живот. Може да променим това, като започнем от вкъщи, помагайки на децата си да се чувстват по-пълноценни и по-щастливи, твърдят психолозите.

Животът на тийновете е изпълнен с напрежение – от това да се справят с покачващите се критерии в училище и да изкарват добри оценки, до това да изглеждат добре, да бъдат популярни в социалните мрежи и т.н. Вследствие на цялото напрежение тийнейджърите днес са изправени пред много по-сериозен стрес отколкото родителите им на техните години. Затова по-често страдат от депресия и по-трудно изпитват щастие.

Психолози във Великобритания обаче са установили, че на тях им трябва малко, за да са по-радост-ни. Да притежават скейтборд, веднъж-два пъти месечно да имат гости или да ходят на гости с пришиване, да упражняват любимия си спорт са все неща, които според учените правят щастливи порасналите деца.

Понякога малките работи имат най-силен ефект -да помогнете с маникюра на дъщеря си или да изиграете един мач със сина си, да им позволите да отидат на кино със съученици, да им опечете домашна пи-ца, да им направите компания в тяхното хоби или да ги въвлечете в своето.

Психолозите съветват да насочвате тийновете към хобита, с които могат да забравят за училище и изобщо за ученето. В този смисъл курсовете по чужд език или компютри не са хоби, те са част от образованието.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар