Как да поискаш прошка, когато си сгрешил?

Всеки може да сгреши, но не всеки е в състояние да поиска прошка

прошка

Ако си сгафил/а пред вашите, не прави трагедия. Те са най-близките ти хора, обичат те повече от всеки друг и ще ти простят. Ако се постараеш да си заслужиш тази прошка.

Покажи им, че съжаляваш с истински аргументи.

Изрази с думи не само съжалението си, но и всички осъзнати от теб истини след въпросния инцидент. Например: „Съжалявам, че откраднах тези пари от вас! Вие изобщо не го заслужавахте, защото ми давате достатъчно пари според възможностите на нашето семейство. Бях егоист и ужасно ме е срам! Помогнете ми да преодолея този срам и да поправя грешката си.“

Не хвърляй обещания на кило. Вместо да говориш, действай. Покажи, че си осъзнал/а вината си и че си готов/а да се промениш. Когато разговаряш с вашите, го прави без емоция и като възрастен. Не изпадай в крайности. „Никога повече няма да допусна такава грешка“ или „Никога повече през целия си живот няма да открадна, обещавам“ не са изречения, които ще ти върнат доверието на вашите. Кажи защо мислиш, че никога повече няма да допуснеш дадена грешка.

Подмазването не е препоръчително. Не хуквай да хвърляш боклука в 6 сутринта или да си оправяш стаята като за каталог

Вашите са наясно, че когато бурята отмине, стаята ти отново ще е панаир, а боклукът ще чака някой да го изхвърли по 3 дена. Концентрирай се върху неща, които ще покажат, че си се променил/ а. Ако приятел/ка е допринесъл/а за белята, спри да контактуваш с него/нея. Изобщо жертвай нещо, за да докажеш, че наистина си сериозен/а в намерението си да не повтаряш недомислицата.

След като си разбрал/а в детайли защо си постъпил/а зле, след като си действал/а да поправиш грешката и след като си дал/а ясно на вашите да разберат, че съжаляваш, но те все още не ти вярват, поговори с тях. „Ето, разбрах си грешката. Извиних се и искрено съжалих. Кажете ми какво още мога да направя, за да ми повярвате отново?“ Вашите най-вероятно ще ти кажат какво още е необходимо. Но понякога е просто въпрос на време, така че имай търпение. Ако си разумен/а и държиш на тяхното доверие, ще го имаш рано или късно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар