Разпознай симуланта: детето не иска да ходи на училище, защото му е лошо!

Детето не иска да ходи на училище, защото му е лошо? Как да разберете,
че симулира, или че наистина му е лошо?

лошо
Започна новата учебна година, а с нея внезапните стягания в стомаха и ненадейните“ Ох, не знам какво ми е, но ми е много лошо! Не мога да отида на училище днес!“ Вероятно сте свикнали с това още от детската градина. Но едно хлапе може лесно да бъде изловено в лъжа, а тийновете нахитряват.

Разбира се, често симптомите са видими и тогава трябва незабавно да посетите лекар. Но какво правите, когато не сте сигурни дали не лъже, че му е лошо, само и само да изкяри един свободен ден?

Замислете се първо каква може да е причината. Ако днес тийнът има входно ниво или тест, най-вероятно всичко със здравето му си е наред. Ако е бил някъде през уикенда и не е успял да си научи, също е възможно “ лошото“ да е претекст. Ако сте подочули, че тези дни се е карал с приятел или някой го е обидил, може би просто не иска да вижда някого.

Наблюдавайте – ако наистина му е лошо, надали има апетит. Предложете му нещо вкусно за закуска

Ако си излапа палачинките с кеф, едва ли проблемът е здравословен.

Накарайте го да посети личния лекар. Така или иначе няма друг начин да извини отсъствията си. Често пред перспективата да се разкарват и да висят пред кабинет, където няма wi-fi, тийновете предпочитат да си отидат на училище.

Вие, естествено, ще попитате какво му е още преди да е отишъл на лекар. Ако каже, че го втриса, премерете температурата. Внимавайте -тийновете знаят поне няколко начина да измамят термометъра. Останете в стаята под някакъв претекст.

При главоболие е разумно веднага да се махне от всякакъв вид екрани. Ако то не е измислица, вероятно ще го направи, защото сам ще усети, че главоболието се засилва пред електронни устройства.

Щом твърди, че е настинка или вирус, започнете да му давате имуностимулатори, но нека има и нещо гадничко на вкус. Бъдете настоятелни, че то ще помогне много. Няма гаранция, че ако тийнът не изпие гадостта, наистина ви лъже. Но ако успее някак да я преглътне, може и наистина да му е лошо.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар