Трябва ли да говорим с детето за изневярата?

Не създавайте у детето си непоклатима вяра, че бракът е обречен на вечна стабилност и хармония

изневярата

Това звучи много красиво, но в живота често се оказва друго. Днес мама и татко може да са безумно влюбени, но някой ден може да се случи един от двамата да не се прибере у дома, а да остане в нечий чужд. Гадно е, трудно е за цялото семейство, но се случва.

Да речем, че изневярата във вашето семейство е факт. Ако е възможно тази информация да си остане само между двамата партньори, добре. В крайна сметка никой не е изневерил на децата. Това засяга само взаимоотношенията между майката и бащата. Ако обаче децата разберат, е много важно и двамата родители да разговарят с тях.

Откровеността е необходима, но всяко нещо трябва да бъде поднесено тактично, съобразено с техните и без това объркани психики в пубертета.

Човекът, който е изневерил, има за основна задача да увери децата си, че ги обича като преди и че винаги ще ги обича, каквото и да се случва между него и другия родител. Двамата може да изгладят отношенията си, но може и да се разделят.

Обяснете, че накъдето и да тръгнат нещата, ще имате нужда от подкрепата на тийна

Едва ли ще ви я даде веднага, но поне ще знае колко е важен за вас и какво очаквате от него. Ще ви бъде бесен и това е нормално. Изчакайте тази първоначална реакция да отмине и поговорете с него като с възрастен.

Извинете се, че сте го “ разочаровали, но не навлизайте в оправдателен режим. Достатъчно е да кажете, че този проблем е между вас и другия родител и че вие ще опитате да го решите, без да наранявате другите членове на семейството.

Ако се държите прекалено виновно, тийнът ще се възползва и ще спекулира дълго с вашата слабост. Ако се държите, сякаш не дължите никому никакво обяснение, пък ще го настроите още повече срещу себе си. Затова потърсете златната среда, а тя обикновено е в обещанието, че каквото и да се случва, вашият син или дъщеря ще си останат най-важните хора за вас.

Този, на когото е изневерено, също трябва да говори с тийна. В никакъв случай не нападайте партньора си, не настройвайте детето срещу него и се опитайте да сдържите тъгата си. Сега е идеален момент да научите сина или дъщеря си да са силни и прощаващи.

Когато види, че вие се държите, детето също ще е по-спокойно. В живота го очакват и други катаклизми. Покажете как да ги посреща, пише „Всичко за семейството“. Дори това да ви коства много преглътнати сълзи и неизречени болки, вие възпитавате у него воля да преодолява трудностите. В известен смисъл вашата драма може да се окаже безценен урок за него.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар