Преговорите на старите уроци – мъка и за родители, и за деца

Ако вие като родители достатъчно сте внимавали в училище – т.е. наясно сте детето какъв материал е учило по различните предмети, винаги можете да измислите как да го припомните ненатрапчиво и сякаш на игра

детето

Използвайте всякакви възможности да опреснявате знанията на детето и да го обогатявате с нови. Докато пътувате, бихте могли да играете словесни игри. Изреждането на думи с един и същи звук може да се усложни с въвеждането на ограничения – само прилагателни или само природни обекти. Забавлявайте се, като стихоплетства- те – започнете с един стих и нека детето да намери негова рима. Може цялото семейство да участва в играта за правопис – предметите и явленията, свързани с вашето пътуване (здрач, вятър, асфалт, овошки), назовете буква по буква как се пишат. Питайте го от време на време как е някоя дума на чуждия език, който учи. Спирайте в градовете, през които минавате, за да посещавате музеи и забележителности.

Чудесен начин детето да научи нещо ново е да решавате заедно кръстословици. Оставете гр то да пише – така се запомйя по-ефективно, но хвърляйте по едно око на правописа. Като ви чете каква дума се търси, не бързайте да отговаряте веднага. Ако и то може да се сети, подскажете и го оставете да отгатне. Судоку, откриване на думи и други видове главоблъсканици развиват логическото мислене, а и търпението.

Сега е времето да предложите на детето текстове от вестници и списания, които ще го заинтригуват. После обсъждайте заедно прочетеното, обяснявайте, а ако не можете, потърсете заедно информация в интернет.

Всичко това не трябва много да прилича на учене и задължение, така че не настоявайте да продължавате, щом на детето престане да му е интересно. Просто измислете нещо ново.

Някъде в началото на септември постепенно ще трябва да минете в малко по-сериозен режим на занимания и лек преговор, за да не е стресов вторият учебен ден. За първия е ясно – той е радостен и тържествен.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар