5 правила за здрава и правилно измита коса

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Специалистите отдавна доказаха, че прекалено честото миене вреди на косата


Но с времето отчетоха влиянието на мръсния въздух в градовете и ревизираха препоръките си от веднъж седмично до максимум 3 пъти.

Спазването на 5 правила ще повиши ефективността на миенето и ще го направи по-полезно за косата.

1. Подготовка. Преди да намокрите косата, старателно я разрешете. Най-добре е да използвате дървен гребен с редки и леко закръглени зъби. Дългата коса разресвайте от върха и постепенно се придвижвайте към корените. При къса коса действайте по обратния път.

2. Масаж на косата. Старателно масажирайте скалпа с върха на пръстите или с масажна четка с натурален косъм. Посоката е от челото към врата. Движенията трябва да са леки -целта ви е да активизирате обменните процеси в кожата на скалпа, да ги стимулирате.

3. Нанасяне на шампоан. Колкото по-рядко миете косата си, толкова по-дълбоко се е впила мръсотията. Тогава двойното нанасяне на шампоан е задължително. В никакъв случай не трябва да триете косата, все едно я перете. Освен това шампоанът не трябва да престоява на главата повече от 2 минути. Нанесете, леко разпенете, помасажирайте скалпа и измийте.

4. Балсамът е задължителен. Той може да е неутрален или специален за решаване на конкретен проблем (накъсване на косата, изтъняване, пърхот, косопад и т.н.). Кондиционерът пази косата от вредното влияние на околната среда и пресушаването със сешоар. Той покрива косъма със защитен слой, който пречи за заплитането и облекчава следващите процедури по оформяне на прическата. Нанесете балсама на леко подсушена коса, масажирайте за кратко и измийте след 2-3 минути с хладка вода. Тя ще свие порите на кожата на скалпа и ще затвори корените на космите. За по-добър ефект може да използвате и отвара от коприва, хмел или лайка.

5. Сушене. Ако нямате време, обикновено веднага използвате сешоар. Честата му употреба изсушава косата, прави я чуплива и изтънена. Затова поне през лятото се ограничете. Правилната грижа предполага подсушаване първо със затоплена кърпа, а след това с нормална. После оставете природата да си свърши работата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар