Уют без скъп ремонт: Вижте тези хитрости!

промоции

Как да освежим дома си с малко пари?

Има хитрости, които ще ви помогнат да освежите дома си, без да отделяте много време и средства.

Какъвто и да е домът ни – малък или голям, къща или апартамент, най-важното е да успяваме да създаваме удобства, които да правят престоя ни вкъщи приятен и желан. Защото именно там е мястото, където можем да избягаме от проблемите и да си почиваме – всеки ден. Нашите прости съвети ще ви помогнат да се

ремонт

Има хитрости, които ще ви помогнат да освежите дома си

почувствате щастливи, без да влагате много усилия.

Оптичната измама

Ако помещенията ви се струват тесни, картините или постерите по стените могат да помогнат в това – да променят визуално пропорциите на стаята. Според психолозите и специалистите по дизайн, най-позитивно усещане създават светлите квадратни стаи.

Продълговатите помещения с прозорец на късата стена са тягостни и потискащи. Но има изход: ако разположите картини в хоризонтална линия по малката стена, тя ще изглежда по-широка, а ниското помещение – по-високо. Другият вариант е на дългата стена да поставите една голяма и ярка картина.

Очарованието на аромата

Какъв е мирисът на щастливия дом? За всеки е различен: на прясно изпечен хляб, чисто пране, ванилия или цветя. Най-лесно е да се възползвате от ароматни свещи или аромалампа.

Експериментирайте с аромати, които предизвикват приятни асоциации, и веднага ще забележите, че настроението ви ще се повиши и домът ви ще се преобрази. А и ароматните масла като розмарин, евкалипт, лавандула, правят атмосферата по-здрава, тъй като притежават фитонцидни (антимикробни) свойства.

Символите на уюта

Какво да правите с прелестните дреболийки, донесени от пътувания или подарени от близки хора за спомен?

Просто ги преразпределете или приберете част от тях – след време можете да ги смените. Така статуетките на животни ще ви пазят от нещастия и ще предизвикват позитивна емоция. Елегантните порцеланови изделия са старинен символ на уюта, така че оставете няколко фигурки или чашки, които са еталон за изящност, пише „Журнaл“. Малките възглавнички създават и удобство, и уют, така че изберете кои са подходящи за вашето настроение. Така ще се справите с претрупването.

Излишните предмети

На подсъзнателно ниво изобилието от предмети доста дразни, дори да става дума за много скъпи (финансово или емоционално) сувенири. Затова, от време на време е нужно да махате излишното, за да не претоварвате обстановката.

Да се защитим от електросмога

Това е едно от нещата, които влошават атмосферата в дома ни. Живеем в света на техниката и нивото на електромагнитно облъчване е доста високо.

Учените са установили, че домашните електроуреди генерират магнитно поле, което при дълго въздействие върху организма може да наруши секрецията на важния хормон мелатонин. Той регулира работата на ендокринната и репродуктивната система, като влияе и на защитните функции на организма, и на настроението.

Какво да правим? Има изход: избягвайте дългите престои близо до включени електроуреди и привлечете към каузата за добро здравословно състояние стайните растения. Те напълват въздуха с отрицателно заредени йони на кислорода, които поглъщат вредните излъчвания.

Ето как, с няколко малки промени, можете да направите жилището си по-просторно, по-здравословно и уютно. Така че оставите ремонта за друг път – може би промяната на няколко детайла ще освежи дома ви.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар