Не приемайте доброволно лошите думи и обиди! Ето как да промените това!

Бъдете внимателни! Ако бившата ви свекърва казва, че „не сте женствена“, то най-вероятно именно този проблем я тормози нея самата през целия й живот


Върнете това, което й принадлежи! Ако вашият „бивш“ казва, че сте „най-лошата съпруга на света“, дайте му този „най-лош вариант“, а за себе си оставете „най-добрия“. Ако майка ви смята, че „не сте достойни…“, най- вероятно тя изговаря на глас причината за неуспешния си брак.

Не поемайте върху себе си чуждите проблеми и колкото се може по-скоро се избавете от негатива. Ако са ви блъснали и оскърбили, веднага „привържете“ към този човек собствените му оскърбителни думи и нека той „дрънчи“ с тях през целия подлез…

Независимо от ситуацията, научете се да запазвате собствения си свят чист и неприкосновен. Ако сте успели да натрупате у себе си подобни „подаръци“, не се тревожете – все още не е късно да ги върнете. Можете да започнете да го правите още сега…

1. Спомнете си ситуацията, когато са ви оскърбили, обидили или са ви „подарили“ убеждението, което сега носите у себе си. Какво чувствате? Как е повлияло това на живота ви? Отпуснете се – вдишайте дълбоко, издишайте, затворете очи.

2. Концентрирайте се върху вътрешните си усещания. В коя част от тялото пазите своя „подарък“? Как сте го почувствали? Опишете как изглежда, какви емоции предизвиква. Ако при увеличението му неприятните ви чувства нарастват, вие сте на правилен път. След тази проверка се върнете към първоначалния образ.

3. Възпроизведете образа на човека, който ви е „подарил“ тази „прелест“. Погледнете го в очите, излъчвайте увереност в това, което правите.

4. Мислено извадете от себе си „подаръка“ и му го дайте. Кажете му: „Прощавам ти, но подаръка ти не приемам“. Направете го спокойно, без мисли за отмъщение, упреци и обяснения.

5. Наблюдавайте как ще се променя образът на човека. Какво прави той с върнатия „подарък“? Благодарете му за ценния опит, но дайте да се разбере, че повече нямате нужда от това,
и-оставете образа да си отиде.

6. Запълнете пространството с положителна енергия. Какъв нов образ сте готови да приемете на освободеното място? Опишете как изглежда, каква форма и размери има, харесва ли ви. Важно е той да ви устройва абсолютно във всичко. Почувствайте новите си усещания. Как се променя настроението ви?

7. Върнете се към предишната ситуация с обновения образ. Как ще се държите сега? Как са се променили реакциите ви на думите и постъпките?

8. Благодарете на себе си. Поставете ръка на мястото, където се е появил новият образ, кажете му „Благодаря!“ за това, че сега той винаги ще е с вас.
Така ще можете „да раздадете“ всичко, което сте натрупали. За да може животът ви да протича в щастлив поток, веднага връщайте „подаръците“ в „щедрите ръце“ на хората, които са ви обидили, на агресорите. Помнете, че натрупаните негативни настройки нарастват у нас с голяма скорост и ако веднага не се освобождаваме от тях, след известно време трудно ще можем да различим „чуждото“ от своето. Пазете се от външна намеса и нека получавате само приятни, добри и полезни подаръци!

НЕВРОХЕЛТ - в помощ на мозъка

при безсъние, панически страх, депресия, Паркинсон, след инсулт

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар