Измислиха чиния против преяждане

На почитателите на диетичното и здравословно хранене им е омръзнало постоянно да пресмятат колко калории


не им се иска постоянно да броят въглехидрати, мазнини, протеини и фибри съдържа някой продукт. А математиката решително им идва в повече, като трябва да изчислят калориите в целодневното си меню.

Всичко това прави за секунди интелигентната електронна чиния Smart Plate. Идеята за нейната разработка е на американеца Антъни Ортис. След като баща му претърпял троен сърдечен байпас, Антъни си дал сметка колко важно е балансираното хранене. Решил да поработи в тази посока и създал умната чиния.

Тя е с класическа кръгла форма и е разделена на три сектора – два еднакви и един по-голям за основното ястие. Във всеки сектор има подвижно плато, под което е вграден кантар. Той мери прецизно грамажа на поставения отгоре продукт. Чрез безжична Wi-Fi връзка чинията се свързва със смартфона, на който е качено безплатно приложение за обслужването на Smart Plate. Освен това потребителят снима храната със смартфона си. След 10-15 сек. приложението е разпознало съставките в чинията и е изчислило точното калорийно съдържание на всяка една от храните. Според авторите на проекта Smart Plate разпознава над 4000 вида храни.

В комбинация със смартфона и приложението интелигентната чиния може да ви посъветва как да коригирате съставките в ястията, за да са здравословни според вашите индивидуални параметри. Специално за диабетиците алармира при високи стойности на захар в порциите.

Плюс на платата е, че могат да се поставят в микровълновата печка и миялната машина.

Американската иновация струва 199 долара.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар