Погрижете се за ноктите през лятото, за да бъдат здрави и през зимата

Сухият въздух през лятото изсушава и ноктите

А през топлите месеци по принцип сте по-активни и можете по-лесно да повредите и счупите маникюра си. Затова в този период е особено важно ноктите да се поддържат здрави.

Много добре укрепват с желатинови вани. Разтворете 1 ч.л. желатин на водна баня според указанието на опаковката. Изстудете разтвора и потопете ноктите в него за 10-15 минути. Правете процедурата 2-3 пъти в седмицата.

Помага и обикновен йод от аптеката. Може да го нанесете с четчица. Правете го вечер, до сутринта ноктите ще изсветлеят.

Сок от малини или боровинки също има заздравяващо действие, защото съдържа аскорбинова киселина. Натрийте ноктите и кожата около тях. Измийте след половин час.

Едно от най-ефективните средства за заздравяване на ноктите е восъкът. Вземете натурален, загрейте го на водна баня и потопете края на пръстите. Веднага извадете и потопете в студена вода. Восъкът ще образува коричка, която дръжте на ноктите цяла нощ. За да не се изрони, сложете памучни ръкавици Препоръчва се да правите маската 2 пъти в седмицата в продължение на месец и половина.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар