Първата и много голяма родителска гордост – бебето проходи!

Нормално е да преливате от щастие. Нали щом детето ви се движи на два крака, вече е човек


Но не се опитвайте да го насилвате, ако не иска, само защото съседското хлапе на същата възраст вече е направило решителната крачка. Прохождането е индивидуален процес. Някои тръгват на 9 месеца, други чак след първата година. Укротете родителските си амбиции, не бързайте да учите бебето да ходи, преди да е готово.

Специалистите посочват 6 етапа в двигателната активност. Първият е седене без опора, което обикновено се случва между 4-ия и 9-ия месец. Пълзенето започва някъде от 5-ия месец. Бебето може да стои с помощ между 5-ия до 11 -ия месец, а на крачетата си успява да се държи само от 7-ия до 17-ия месец. Най-бързите може още от 6-ия, но може това да продължи чак до 14-ия. Истинското ходене обичайно се случва от 8-ия до 18-ия.

Педиатрите съветват да оставите детето да проходи по естествен начин, без да се намесвате, пише „Всичко за семейството“. Само така то ще се научи да балансира тежестта и да координира движенията си, за да направи първите стъпки стабилно без падания.

Можете да стимулирате прохождането, но е важно да действате правилно След 7-ия месец полезно упражнение е да допирате стъпалата на детето до земята, като го държите по/: мишниците, без да отпускате тежестта му напълно върху крачетата. След това провокирайте бебето да се изправя само в кошарата – заканвайте играчки на места, до които то не може да стигне легнало. Така ще се развие най-напред изправянето на два крака, а после и самото прохождане.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар