Всичко за здравето на мъжа: пречат ли на любимия автомобилните му страсти?

промоции

Всяка година броят на пешеходците по нашите улици намалява, а броят на превозните средства се увеличава. Мъжете са най-уверените шофьори, които се чувстват зад во­лана като „риба във вода“. Много от мъжете имат двойно местожителство – едното е в апартамента, а другото в гаража, дори ходят с колата до магази­на за хляб. Въпреки това, този ентусиазъм си има недостатъци. Продължителното заседяване на седалката в колата води до застой на венозна кръв в долните крайници и тазовите органи, до отслабване на мускулите в тях. Впоследствие се по­лучават разширени вени, заболявания на простата­та, хемороиди. Пушенето и заседналият начин на живот ускоряват развитието на тези болести.

КАК МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ?

Трудно ще е да се пре­борим с автомобилната зависимост, дори и ако колата просто е средство за транспорт. Затова е опасно да се поставят ултиматуми – „или аз, или колата“. Изходът е да му купите като подарък дър­вена масажираща седалка. Според учените, тя нама­лява риска от развитие на разширени вени, подобря­ва кръвообращението.

През зимния период е желателно да се използва загряване на седалката за предотвратяване на въз­палителни заболявания на мъжките полови органи. Добра идея за романтич­на вечер, след тежкия работен ден може да бъде масажът на краката и седалището.

Ако силната ви поло­винка се оплаква от бол­ки, чувство за тежест, подуване на краката и ходилата, не оставяйте без внимание тези симп­томи – това са първите признаци на венозната недостатъчност.

В този случай е полез­но да се обливат ежеднев­но краката до средата на бедрото е контрастни душове, а при извършва­не на интимна хигиена последното обливане да бъде с хладка вода.

Мъжът трябва да носи удобни обувки и в сво­бодното си време да се обърне за консултация към съдов хирург за из­бор на еластичен трико­таж. Плътните чорапи и бельото трябва да се подбират индивидуално за предотвратяване на усложненията на венозна недостатъчност. Сега мъжете носят еласти­чен трикотаж наравно с жените.

Също така, опитайте се да прекарвате повече време на открито, правете си по-често разход­ки през почивните дни. Редовното натоварване на мускулите подобрява венозния отлив, намаля­ва симптомите на раз­ширените вени, както и вероятността от поява на хемороиди.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар