Кога за последно направи това?

В днешно бреме целувките са дълбоко подценени и дори заклеймени като старомодни. Само че едно продължително сливане на устните може да сътвори чудеса със сексуалния ти живот.

Първо група американски изследователи обявиха, че мъжете са много по-склонни от жените да правят секс, без да се целуват. После голям брой популярни списания (хммм…) заявиха, че за същите тези мъже интересът към целуването намалява правопропорционално с напредването на връзката. Накрая и група английски учени потвърдиха, че са доказали целта на целувката – тя се появила основно, за да стимулираме имунитета си. Колко романтично!

Попитай обаче психотерапевтите, консултантите по лич­ностни взаимоотношения и социалните антрополози как­во смятат за целувката в началото на второто десетиле­тие на XXI век. Вероятно няма даже учудиш от отговора – в ерата на високите технологии и виртуалното „смалява- не“ на света те твърдят, че целуването е от малкото начи­ни, който ни позволява да държим една емоционална връзка жива. Хората, както и много други животни, го практику­ват. По време на първата ни целувка с евентуален партньор ние „събираме“ химическа информация за другия – за здравето, плодовитостта и генетичната ни съвместимост. С напред­ването на връзката пък това е начин да покажем физическа близост без секс и да повишим нивото на хормона окситоцин, който е отговорен за чувството на обвързване. Виж още интересни истории, свързани с целувката, които ще те накарат да зарежеш телефона, фейсбука и обяда си и да се отдадеш на сладко сливане на устни с любимия.

 

Трябва ли ти вдъхновение за целувка? Изгледай тези филми.

ТЕТРАДКАТА (2004)

Целувката е секси, защото героите на Рейчъл Макадамс и Райън Гослинг не би трябвало да се целуват – тя е на път да се омъжи за друг. Но страстта им е прекалено силна, за да устоят. Ако и на теб ти се иска подобна целувка (но не ти предстои сватба с друг), разиграйте историята, че връзката ви е тайна. Отидете на парти, на което въобще не показвате, че имате връзка. Когато намерите удобен момент, целунете се дълго и страстно на някое скришно място.

МИСТЪР И МИСИС СМИТ (2005)

Връзката между героите на Брад Пит и Анджелина Джоли е доста интензивна – когато не става дума за любов, става дума за… омраза. А когато една двойка се кара, нивото на адреналин се покачва. За някои това може да доведе и до доста страстен секс. Следващия път, когато спорите за глупости като това на кой канал да е пуснат телевизорът, пробвай да изненадаш гаджето си с неочаквана сочна целувка. (И не, не ти е нужен пистолет в жартиера)

 

ЗДРАЧ (2008)

Почти болезнено е да наблюдаваш как Едуард се приближава към Бела с намерение да я целуне за първи път. И въпреки че говорим за вампирска целувка, това определено е една от най-горещите киносцени в последните няколко години. Защото крачката между целувката и опасността за Бела е малка. Ако искаш и твоята целувка да е също толкова емоционална, не е нужно да си търсиш гадже вампир. Опитай да целунеш половинката си леко и бързо, почти без да го докосваш.

 

 

Най-известните целувки

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар