Дългата връзка не винаги е гаранция за брак

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Любовта не е математика, но ако питате опитни хора, ще ви кажат, че по особената теория на вероятностите в нея дългата връзка често не води към храма

В смисъл, буквално към венчило или пък към щастливо съжителство без законови формалности, но с деца, общо имущество и други „атрибути“, присъщи на брака. Баба ви ще разтълкува факта така: Че той защо да се жени, като си има жена вкъщи. А психолозите ще го обяснят с привикване към статуквото, нежелание да се излезе от зоната на комфорта, страх от промяна и т.н.

Баба ви ще каже „той“, защото обикновено жените са тези, на които само любов не стига, а си мечтаят за годеж и пръстен с диамант, после за сватба, бяла рокля и халка. Мъжете пък са онези, които сякаш изначално се стряскат да са официално обвързани, колкото и фактически обвързани да са с една партньорка цяла петилетка или дори десетилетие. И тъкмо заради тях обикновено идилията се разпада при първия по-настоятелен намек за брак и/или деца.

Но дори да сте около 30 сте, повече от пет години да имате сериозно гадже и ни-то веднъж да не сте говорили за бъдещето на връзката си, не бързайте да се стряскате, че непременно ще ви се случи лошият сценарий. Всяка сериозна ситуация изисква хладнокръвен анализ, така че започвайте.

Най-напред си дайте сметка дали статутът „обвързани“ е ваше желание или само на гаджето ви. Вие чувствате ли се комфортно така или винаги гледате женените приятели с малко завист. Напълно възможно е връзката да ви харесва точно в този вид, защото тя си има много положителни страни.

Двамата се познавате от много години, може би живеете заедно или поне прекарвате голяма част от времето си заедно. Довършвате си изреченията, винаги знаете какво мисли другият. Стигате дотам, че синхронизирате ритъма си – по едно и също време се чувствате най-бодри или най-изморени. Започвате да си приличате дори външно. Това ви дава спокойствие и сигурност.

Удобни сте си, нищо не ви изненадва. Дори подаръците за празниците, защото знаете кой какво харесва. Не се налагат специални усилия да изглеждате добре, за да впечатлите другия. Той ме е виждал без грим. Тя ме обича и с шкембе. Той не държи на високите обувки. Тя знае, че имам пари за дрехи, но скъсаната тениска, с която излизам всеки път на бар, ми е любима.

Щастливо ви е заедно, винаги можете да разчитате един на друг и не се тревожите за бъдещето, макар да нямате ясна визия за него. Не мислите за следващата крачка примерно защото сватбата струва пари, а вие предпочитате да ги харчите, за да пътувате. Детето е ангажимент, а на вас още ви се „живее“, пише „Всичко за семейството“. Няма нужда да правите общи инвестиции за жилище или кола, понеже всеки си има свои или пък не ги смятате за нужни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар