Защо детето не иска да сяда на масата?

Ти лайф за Лекува

Преди вечеря започва суматоха – вашето дете кой знае защо не обича да сяда да яде заедно с цялото семейство

Следва едночасово убеждаване на малкия принц или принцеса да заповяда царствено на масата. И така всеки ден поне веднъж и всеки уикенд по три пъти на ден.

За това си има причина и вместо да се ядосвате, трябва да я намерите. Не очаквайте положението да се оправи от само себе си, защото ако на детето му стане навик и преди всяко сядане на масата се карате, ще дойдат здравословните последици – лошата атмосфера влияе на качеството на храненето.

В никакъв случай не приемайте и че може да има отсъстващи – семейството да се храни заедно поне вечер е свещен ритуал, който сближава. Просто дайте твърдо да се разбере, че по този въпрос компромис не позволявате.

Предложете на детето да поиграете на нещо заедно и сякаш между другото, отдалече и внимателно насочете темата към семейната вечеря. Кажете кое е любимото ви ястие, какво обичате да приготвяте най-много, разпитайте го то харесва ли тази манджа. Така постепенно може би ще научите нещо, което на вас ви се струва дребно, но заради него детето не сяда на масата. Да речем, мрази салатата, която всяка вечер сервирате, и си мисли, че ще я избегне.

Възможно е да не харесва количеството сол или подправките, които слагате. Тъкмо този проблем често се явява, след като е започнало да се храни в детската градина или в училищния стол и да привиква към по-различна храна от тази на семейната трапеза.

В такъв случай спасението е да се вслушате в кулинарните предпочитания на детето и известно време да ги удовлетворявате. Така то ще има мотивация да се присъедини към семейството и ще създадете добрия навик да се храните всички заедно. После постепенно ще се върнете към полезното меню.

Злоядите деца също мразят да сядат на масата, щом ще бъдат притискани да погълнат всичката манджа. Не го правете, макар че е от родителска грижа. Напълно излишно се тревожите – никое дете не е умряло от злоядство или е останало непораснало. То си знае колко му трябва.

Не допускайте и да не сяда на масата, защото има да върши нещо по-важно. Това обикновено се случва с по-големите, които искат да ядат в стаята си, докато играят на електронна игра или си чатят с приятели, пише „Всичко за семейството“. Бъдете непреклонни – семейната вечеря е свещен ритуал и по нея не може да се отсъства по подобни причини.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар