След раздялата: наръчник за оцеляване – част 3

Ако прясно си скъсала, а около теб щастливи двойки си гукат влюбено, светът сигурно ти се вижда ужасно несправедлив… Но не унивай! Предлагаме ти полезна „пътна карта”, която ще ти помогне да прекосиш успешно джунглата на емоциите и да ремонтираш сърцето си.

4-6 месеца след скъсването фаза „ДИВА И ЩАСТЛИВА“

РАЗПОЗНАЙ СИМПТОМИТЕ… Той направо е татуиран с надпис „Много лоша идея!“ но това не те спира да скочиш в леглото с него и да си фантазираш, че ще му родиш руси бебчета. „Аз имах цяла сюрия „мъже за утеха“ и всички бяха копие на бившия ми съпруг“, признава Сътън.

НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ… се заблуждаваш, че наистина имаш бъдеще с бармана от плажния бар в Приморско.

НАЙ-ВЕРОЯТНО НЯМА… да осъзнаваш, че 15 години разлика във възрастта все пак е предизвикателство.

ТВОЯТ ИДОЛ – Хали Бери – Когато най-сетне се умори от изневерите на съпруга си Ерик Бенет, Хали се разведе и се залюби с много по-младия Габриел Обри, един от най- високоплатените мъже модели в света. Според вестниците двамата се запознали на фотосесия за Versace през 2005 г. През 2010 г. им се роди момиченце Нала, но то не им попречи да се разделят.

КАКВО КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ? „Този тип „връзки за утеха“ ти припомнят какво е да се забавляваш, да се наслаждаваш на живота и да се справяш сама“, казва д-р Брюър. Често жените подсъзнателно търсят мъже, които имат общи черти с бившия им. „Програмирани сме да смятаме, че познатото е безопасно“, обяснява Сътън. Внимавай с ЕГН-тата – социолозите твърдят, че връзката има по-голям шанс за успех, ако ти и партньорът ти сте в близка възраст.

И В НИКАКЪВ СЛУЧАИ НЕДЕЙ… да се превръщаш във вярно кученце на първия мъж, който срещнеш след раздялата. „Когато се възстановяваш от приключила връзка, си много ранима, – предупреждава Сътън. – Бъди по-сдържана. Може би точно в този момент наистина си открила Господин Съвършен, но… вероятността не е много голяма.“

 

6-9 месеца след скъсването фаза „ААААХ, МИНА МИ”

РАЗПОЗНАЙ СИМПТОМИТЕ… Можеш да се срещнеш с бившия си, без да вдигаш кръвно или да го замеряш с каквото ти попадне.

НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ… можеш да изслушаш „вашата песен“, без да се просълзиш.

НАЙ-ВЕРОЯТНО НЯМА… да искаш да си приятелка с него. Или поне не още.

ТОВЯТ ИДОЛ – Камерън Диаз – Тя и Джъстин Тимбърлейк бяха „златна двойка“ цели 4 години, но скъсването не им попречи да работят заедно по озвучаването на „Шрек“, а наскоро се снимаха заедно и в комедията Bad Teacher. „Харесваме се – вдига рамене Камерън. – Той е суперталантлив.“

КАКВО КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ? „Да приемеш края на връзката, това, че си била наранена, и да простиш, е дълъг процес. Но ще усетиш, че всяка стъпка в тази посока ти носи малки победи, които те окуражават да продължаваш – казва Елиът. – Ще се чувстваш добре за няколко дни, после пак ще ти домъчнее.“ Но денят, в който няма изобщо да се сетиш за него, ще дойде! Ще се усмихнеш и ще си обуеш високите токчета за следващото приключение.

И В НИКАКЪВ СЛУЧАИ НЕДЕЙ… да се фиксираш върху това да поддържаш приятелски отношения с бившия си. „Възможно е да останете приятели, но това изисква големи усилия. Ако скъсването е било тежко може би е най-добре просто да теглиш чертата и толкоз. За да можеш да се концентрираш изцяло върху настоящия Чаровен принц в живота ти, естествено!

 

 

20 прости неща, които да направите след скъсване

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар