След раздялата: наръчник за оцеляване – част 2

Ако прясно си скъсала, а около теб щастливи двойки си гукат влюбено, светът сигурно ти се вижда ужасно несправедлив… Но не унивай! Предлагаме ти полезна „пътна карта”, която ще ти помогне да прекосиш успешно джунглата на емоциите и да ремонтираш сърцето си.

6 седмици след раздялата фаза „ЩЕ ТИ ГО ВЪРНА“

РАЗПОЗНАЙ СИМПТОМИТЕ… Бясна си. Спомняш си и най-дребните му недостатъци, всички случки, в които те е ядосал с  нещо, плюс това смяташ начина, по който се е отнесъл с теб в края на връзката ви, за напълно недопустим.

НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ… отвинтиш и последната крушка от апартамента му, като се изнесеш.

НАЙ-ВЕРОЯТНО НЯМА… да погледнеш на нещата от неговата перспектива.

ТВОЯТ ИДОЛ – Черил Коул – Ашли й изневери и половината му любовници разказаха на таблоидите всичко в цветисти подробности. Но храбрата Черил излезе под светлината на прожекторите с по-голяма усмивка от всякога и поведе хитов сезон на X Factor. Не е ли успехът най-доброто отмъщение?

КАКВО КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ? „Макар да е нормално да изпиташ гняв при разпада на връзката, винаги е по-добре да вдигнеш глава и да се държиш благородно, вместо да се хвърляш в окопна война с бившия си“, смята Сътън. „Това решение ще ти помогне да се контролираш в този тежък период. И не забравяй колкото и нехайно да се държи бившият ти, няма как да знаеш колко страда действително добавя д-р Брюър. – Може да си мислиш, че малко отмъщение ще те накара да се чувстваш по-добре, но последствията могат да са много неприятни.“

И В НИКАКЪВ СЛУЧАИ НЕДЕЙ… да оставяш нещата да стигнат твърде далеч! „Една клиентка сряза гумите на бившия си мъж и изтормози новата му приятелка с преследване и телефонни обаждания – разказва Елиът. – След време започна да излиза с един симпатичен мъж, който обаче бързо разбра, че тя е лудата жена зад тези изстъпления, и избяга презглава.“

 

2-3 месеца след скъсването фаза „ТОЙ ГУБИ!“

РАЗПОЗНАЙ СИМПТОМИТЕ… Та-дааам! Отърсваш се от миналото и ставаш изцяло нова версия на себе си. Нови дрехи, нова прическа, нови хобита… Решена си да усъвършенстваш и тунинговаш вси-чко!

НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ… се поизхвърлиш малко в промените. Ултравиолетовото леопардово мини отива само на тясноспециализирана група непълнолетни манекенки…

НАЙ-ВЕРОЯТНО НЯМА… да се ограничиш с покупките в рамките на разумен бюджет.

ТВОЯТ ИДОЛ – Ан Хатауей – От уютната си американска килия финансовият измамник Рафаело Фолиери имаше предостатъчно време да съзерцава драматичната промяна, която актрисата преживя, след като двамата скъсаха през 2008 г. след голям медиен скандал. Ан подстрига косата си на лъскаво каре и се появи сияеща на корицата на Vogue, за да убеди всички, че човек може да преодолее всичко, ако реши.

КАКВО КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ? Да подстрижеш косата си, е символично действие, обяснява Сътън. „Така отрязваш изсъхналите краища на миналото си. Самата аз отрязах доста от моята, когато се разделих със съпруга си. След това откачих на тема ново бельо – не исках да нося бельо, което асоциирах с нашата приключила връзка.“ Брюър добавя, че инвестициите във външния вид ще заздравят самочувствието ти, особено ако излизаш от дълга връзка и не си свикнала да си сама.

И В НИКАКЪВ СЛУЧАИ НЕДЕЙ… да харчиш до забрава. Европейски изследвания сочат, че . приходите на жените веднага след развод намаляват с близо 17%, като най-засегнати изглеждат по-младите жени.

4-6 месеца след скъсването

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар