Кожата на лицето – как да се събудим с отпочинало и сияйно лице

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всички знаем, че малкото сън се отразява автоматично на лицето ни. По същия начин достатъчното количество пък действа благотворно.

Грижа за кожата за лицето

А това е така, защото нощта има свойството и да разкрасява. Причината? Дължи се на естествения биоритъм на човешкия организъм, който отрежда тези часове за цялостно възстановяване. И е достатъчно да направим съвсем малко за красотата си, за да се въз­ползваме максимално от този ефект.


По часовниковата стрелка

Между 19 и 21 часа клетките започват активно да се делят и да поглъщат кислород. Това означава, че тогава кожата е много податлива и поема пълноценно козметич­ните продукти. Особено такива, които целят превенция и имат антистареещ ефект. Всъщност точно това е времето, когато трябва да нанесете нощния крем, а не непосредствено преди лягане. След 22 часа бавно и постепенно тялото и организмът започват да се настройват за сън. Тоест до този час трябва вече да сте сложили крема. Между 23 и 4 часа клетките се възстано­вяват, а всички органи и системи в тялото релаксират. Опитайте да бъдете в леглото преди полунощ Лекарите казват, че един час сън преди полунощ се равнява на два часа след това. А връзката с красотата е, че с наближаването на полунощ настъпва и активното делене и възстановяване на клетките.

Как да го нанасяте

Дори да сте отстранили грима от лицето след завръщането си у дома, преди нанасянето на нощния крем е добре отново да почистите лицето – с нежен лосион или мицеларна вода. Не пропускайте и зоната на шията и деколтето, тъй като именно нощта е времето, в което кожата в тази част на тялото се повлиява най-добре от козметичните продукти, пише Журнал за жената.

След като нанесете крема, продължете с нежни масажиращи движения. Но трябва да бъдат много леки и релаксиращи, тъй като целта сега е не да се тонизира кожата, а само да се засили кръвообращението, за да се усвои оптимално нанесеният продукт. Бихте могли да поставите и по-дебел слой крем на лицето, а след половин час да отстраните излишъка с хартиена салфетка.

Анти-ейдж лифтинг нощен крем GOLD&DIAMONDS 50+ – 50 мл

 
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар