Редовният полов живот подмладява, предпазва от различни заболявания, доказано противодейства на стреса…И още…

Ти лайф за Лекува

Когато се практикува редовно, половият живот носи много ползи, при това – за различни органи и системи на човешкото тяло, доказват независими едно от друго, изследвания.

Полов живот

Той може да бъде полезен както за опорно-двигателния апарат, така и за сърдечносъдовата система, както за имунната система, така и в психологически план, тъй като повишава самочувствието и подобрява настроението. Според някои изследвания, които обаче все още не са категорично доказани, редовният секс въздейства на някои неврони в мозъка и така ни прави подобри и no-умни. И не на последно място – главоболието не трябва да е причина за отказ от интимни ласки. По-скоро обратното – сексът успешно и бързо заличава главоболието, твърдят някои учени. Ето и по-подробно как точно ни Влияе сексът и какви конкретни ползи има за нашето здраве от него.

Прави човек щастлив

По време на секс, тялото освобождава допамин и окситоцин, известни още и като хормони на любовта. Това води до подобряване на настроението и чувство на щастие и спокойствие, независимо дали се е стигнало до оргазъм, или не.


Подмладява

Най-добрата рецепта, за да изглеждаме с няколко години по-млади, Включва редовни дози от следните компоненти: здравословен начин на живот, балансиран режим на хранене и поне два пъти седмично секс. Обяснението на учените е, че по време на полов акт се произвежда естроген, който, конкретно при жените, повишава еластичността на кожата, предотвратява появата на бръчки и увисването на лицевия контур, и не на последно място – прави косата no-жизнена и с по-ярък цвят.

Подобрява здравето на сърцето

Според различни проучвания колкото по-често и задоволително правим секс, толкова по-здраво сьрце ще имаме.

Обяснението е, че по време на акта се задействат голяма част от мускулите на тялото, което води до намаляване нивата на кортизол – хормонът, отговорен за стреса и сочен като един от основните врагове на сърдечносъдовата система. Увеличението на тестостерон пък, който е хормон на сексуалната активност, намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

Мощен антиоепресант

Ендорфините -хормони на щастието, освободени по Време на полов акт, а не при физическа активност, имат свойството да понижават нивата на тревожност, депресия и дискомфорт. Именно затова сексът за много хора е своеобразен наркотик, тъй като действа на същите мозъчни структури, активирани от вещества като кокаин, кофеин, никотин и шоколад.

Помага при безсъние

Сексуалната активност е една от малкото физически дейности, които уморяват тялото, но в същото време отпускат и помагат за по-бързо заспиване. Освен това правят съня спокоен и разкрасяващ.

Поддържа кръвното налягане под контрол

Редовният полов живот понижава високото кръвно налягане чрез намаляване нивото на кортизол – хормона на стреса. Освен това намалява и риска от инфаркт.

Има обезболяващ ефект

Обикновено, когато човек изпитва физическа болка, най-малко мисли за секс. Но скорошни проучвания показват, че в повечето случаи освобождаването на ендорфини по време на полов акт действа като естествено болкоуспокояващо средство, особено ефикасно при главоболие. По време на женския оргазъм пък, освобождаването на ендорфини и кортикостероиди въздейства върху нервните центрове и има успокояващ ефект.

Повишава имунната защита

Сексът има положително влияние и по отношение на имунитета. Той доказано засилва имунната система, повишавайки нивата на антителата в организма, които отговарят за предпазването от инфекции и сезонни заболявания.

Удължава живота

Скорошно изследване категорично доказва връзката между продължителността на живота и редовния секс. Според учените хората, които правят секс по-малко от веднъж месечно, са много no-застрашени от преждевременна смърт, отколкото тези, които водят по-активен полов живот. Това вероятно е свързано с въздействието на половия хормон ДХЕА – дехидроепиандростерон, който се увеличава по време на оргазъм, пише Журнал за жената.

Заличава стреса

Интимните ласки са една от най-добрите и здравословни противоотрови на стреса. Това е така, защото сексуалната активност е особено ефикасна срещу натрупаното през деня напрежение. Практикуването на редовен секс, всъщност има множество предимства – както физически, така и психически, и трайно подобрява качеството на живот.

Анти-ейдж лифтинг нощен крем GOLD&DIAMONDS 50+ – 50 мл

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар