Как да украсим дома си за Великден (лесни и ефектни идеи)

Великден е празник, изпълнен с цвят и настроение. Боядисването на яйца е любимо за малки и големи, със сигурност обаче точно толкова приятно е и украсяването на дома.

Както редовно ви напомняме, далеч не е необходимо това да се случва само по Коледа. Всеки празник има свои отличителни черти, които можем да вплетем в интериора, за да го направим актуален, различен и свеж.

Великден украса

Великденска украса

В десетки магазини вече се появиха предложения за великденска декорация. Срещу 50 лева можете да вкарате по един красив акцент във всяка стая. Ако пък сте сръчни, това може да стане и почти без да влагате средства. Например с помощта на омлетите, които обядвате или вареното яйце от закуската или по-скоро само черупките от тях.

Подходящо

Може и да ви звучи странно, но всъщност с обвивката от яйцата се правят много неща. Първо я оцветете в различни нюанси, а след това помислете в какво да я превърнете. Ако я напълните с пръст, може да посадите малко цветенце в нея.

Друг вариант е да стопите в кухината восък. Когато се втвърди върху него да поставите малка чаена свещ. Ако залепите черупките една за друга във формата на кръг, а между тях поставите цветя или зелена трева, може да използвате това като великденски венец. Всъщност такъв можете да си направите и от хартия, изкуствени яйца, клони от цъфнало дърво и каквото още се сетите. Не по-малко интересна опция е да си направите цяла инсталация. Вземете парче изкуствена трева. Поставете го в красив дървен поднос на видно място в дома си или пък на пода.

След това купете от онези малки пиленца, които се продават за няколко стотинки в магазините и ги покрийте с черупките, сякаш тъкмо са се излюпили. Можете да добавите към „картинката“ изкуствени цветчета или от онези декоративни гнезда, а също и задължителното за празника зайче – плюшено или плетено с морков в допълнение. Ако направите по една малка инсталация във всеки ъгъл на дома си, той ще се преобрази.

Вече споменахме цветята – те са неизменна и много важна част от украсата. Най-подходящи са лалетата.

Освен че сега е техният сезон, формата им много наподобява тази на яйцата. Вземете изкуствени яйца от магазина, най-добре е да са пластмасови или порцеланови. Поставете ги в голяма стъклена ваза и долейте с вода, а след това аранжирайте вътре букет от цветни лалета. Друг вариант е да си купите великденска елха.

Такава се продава по магазините. Тя е подобна на коледната и е от картон или пластмаса. Върху нея могат да

великден дърво

Великденско дърво

се окачат 10-15 яйца. Можете обаче и сами да си направите нещо подобно, като съберете клони от дърво, стегнете ги здраво в сноп и ги поставите в бутилка или ваза. Върху тях с конец можете да закачите яйца от стиропор, защото са по-леки, пише „Телеграф“.По магазините се предлага и голямо разнообразие от поставки и съдове за великденските яйца. Керамични купи, плетени гнезда или кошнички и т.н. Украсена кора за яйца, също може да ви свърши чудесна работа.

Най-важното е да внесете в дома си много зеленина, пъстрота, настроение и свежест. Използвайте всички възможни похвати за това и не забравяйте, че целта е да разчупите малко интериора в дома си, но най-вече да се позабавлявате. Идват празници все пак.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар