Безценни съвети при избора на домашна хлебопекарна

промоции

Домашните хлебопекарни са цяло чудо – могат да правят най-различни печива, че даже и конфитюр


При тях обаче важи вечната пазарна класика – колкото повече функции имат, толкова по-скъпо струват.

Програмите варират от 3 до 17. Всеки модел дава възможност да изберете степента на препичане на тестеното изделие. Почти всеки може да приготви тесто без или с мая, за пица, за пелмени или палачинки. Повечето имат и функция за печене на френски хлебчета – багети с мека среда и хрупкава коричка. Всички машини с изключение на най-евтините имат опция за бързо печене.

При този режим тестото втасва ускорено и ако обичайното време за приготвяне е 4 часа, хлебчетата стават за 2.

По-скъпите хлебопекарни приготвят кексове и хляб от различни видове брашна – пълнозърнести и типови, и с различни добавки – сушени плодове, ядки, мед, шоколад.

Допълнителните функции са важни, ако имате в семейството диабетик или човек с алергия към глутен. За децата и за възрастните, които обичат да си похапват сладичко, машината с
функции за печене на сладкиши е идеален избор.

Ако се спрете на модел, който вари конфитюри, е добре да знаете, че обработката на плодовете е щадяща и те запазват повече от витамините си. Не разчитайте обаче, че ще успеете
да сварите голямо количество.

Мощността на хлебопекарните варира от 450-500 до 860 вата. Колкото по-голяма е, толкова по-бързо работи уредът, но при това се увеличава разходът на ток.

Тъй като машината е доста обемиста, трябва предварително да решите къде ще я поставите. Добре е да си има постоянно място, за да не я вадите от шкафа при всяко ползване. Компактните модели с най-голям брой допълнителни функции са и най-скъпи.

В зависимост от модела домашната хлебопекарна може да приготвя от 450 до 1500 г хляб наведнъж. Колкото повече хляб обаче, толкова по-големи са габаритите на уреда.

Най-често машината прави правоъгълни по форма хлебчета в тавичка от алуминий, тефлон или неръждаема стомана. Тавичката и в трите случая се почиства лесно, но трябва да се пази от издраскване. Препоръчително е преди в^яко печене да се намазва с олио или масло. Има модели и с втора кръгла тавичка.

Диспенсерът е устройство в капака на уреда, което се зарежда със стафиди, с ядки и други съставки, а машината сама ги добавя в процеса на измесването на тестото. Ако уредът няма подобно устройство, ще трябва вие сами да поставяте добавките в тестото. Добре е да си изберете модел с капак, който се сваля изцяло и е по-лесен за почистване.

При избора може да се ръководите от правилото, че ако сте начинаещ пекар, не се нуждаете от уред с твърде много функции и е по-разумно да заложите на не много скъп, пише „Всичко за семейството“. Все пак гледайте да е от известна марка и гаранцията му да е поне 1 година.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар