Ако не можеш да се разкриеш пред всички…

Знаеш, че е добре да можеш да говориш с други хора за чувствата и проблемите си, нали?


Причините са много. Да речем: другата гледна точка обогатява, помага да разбереш себе си и света около теб, да се справяше усещания като гняв, тъга, страх, радост.

Вярно, ти си във възраст, в която за теб е от особено значение да можеш да градиш мнението си самостоятелно, без влияние, и да го защитаваш. Но това не означава, че нямаш нужда от различни гледни точки. Да търсиш чуждото мнение, да умееш да го чуваш и да взимаш необходимото ти от него, е начинът да мислиш обективно.

Така че, ако се колебаеш да споделяш, защото не желаеш някой да ти влияе, промени подхода. Разкривай се пред онези хора, които не биха те поучавали и съдили. Пред онези, чиято ценностна система би те обогатила.

Ако не можеш да се разкриваш, защото се чувстваш маловажен/а, знай, че това е масов проблем при повечето Ти връстници. И в масовия случай усещането, че това, което ще споделиш, няма да интересува никого, че ще бъдеш досаден/а, че ще те отсвирят и ще се почувстваш още по-зле, обикновено е измамно. Хората по принцип са егоисти и рядко проблемите на другите ги интересуват повече от собствените. Но също така са устроени да ги споделят Със сигурност имаш близки приятели, които биха те изслушали, а ти би изслушал тях. Родителите ти също, не ги отписвай по подразбиране.

Опитай с малки неща в началото – например как си се почувствал/а, когато някой ти е казал нещо, или когато си срещнал/а някого, или когато си сбъркал/а. Може да вмъкнеш в разговора нещо, което те вълнува, но не си се осмелявал/а да споделиш досега. Според реакциите на твоите събеседници ще разбереш с кого ти е приятно да споделяш, на кого имаш доверие. И постепенно можеш да опиташ да се разкриваш повече.

Не споделяй с хора, на които им липсват деликатност и търпение, пише „Всичко за семейството“. Те могат всекиго да откажат да споделя.

Открий хора като теб, които биха могли да те разберат. Вероятно и те си търсят подходящия изповедник.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар