Защо повечето хора вярват в магии?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Живеем в 21-ви век, постиженията на науката и техниката са невероятни, но продължаваме да се доверяваме на чудодейни заклинания – за здраве, за успех, за обич, за пари… Как да си го обясним?

Откакто свят светува, хората се стремят да получат власт над Вселената и да постигнат вътрешен мир със себе си, като минат зад пределите на възможното и допустимото за тях. Едно от средствата за постигане на целта

магии

Вярвате ли в магии?

е магията – древното познание и вярата в свръхестествените способности на човека, който умее да въздейства на природните явления и човешките съдби.

Обясняват необяснимото

Вероятно нашите желания не са много по-различни от тези на древните хора. Днешният свят, колкото и да е развит, все още не може да даде отговор на всички въпроси, които ни вълнуват, и да изцери всички наши страхове.

Знаем защо при буря трещят гръмотевици, но не можем да си обясним как така не ни върви винаги, когато срещнем определен съсед, да речем. Сигурно има „лоши очи“ и чукаме на дърво да не ни сполети пак беда. Съвпаденията са силен аргумент при изясняване на странни събития.

Предпазват от повторни грешки

Човешко е да се греши, но се изисква майсторство да не повтаряш грешките си. Затова прибягваме и до застраховане с магия – дори тайнствената атмосфера при заклинанията ни кара да повярваме в свръхсилата им и да се доверим повече на емоцията, отколкото на разума.

По правило търсим хора, вещи в магията, когато сме под стрес поради криза в личния живот, неуспех в работата, трагични обстоятелства, пише „Журнaл“. Психолозите предлагат професионална помощ, но все още има някакво вътрешно съпротивление, че те не гарантират пълна анонимност, изискват много повече усилия и време от наша страна, за да преодолеем проблема.

Дават готови програми

Магията ни оборудва с набор от ритуални действия, които превръщат опасните препятствия в ценни познания, природните ограничения в необятни възможности и преодоляват кризата с гарантиран успех. Кой друг може да ни даде такава увереност, че ще се намери отговор на всеки въпрос, ако не съответната магията – за здраве, за любов, за пари…

Накратко – магията ни дава надежда. Тя е като спасителен пояс сред бурното море на днешния ни ден. Дали обаче не сме се хванали за нея като удавник за сламка? Нека всеки сам да реши за себе си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар