Няколко важни съвета как да се предпазим от вирусите и заразите

промоции

Много подценяваме предпазването от болести и се сещаме за елементарни неща, които сме могли да направим, за да не се разболеем. Затова е добре да си ги припомним!

Внимание през зимата

Достатъчно сън

Сънят наистина предпазва от вируси. Доказано е от няколко независими екипа учени. Причината е, че по време на сън се засилват процеси, които спомагат за премахване на токсините от тялото. Освен това, според последните проучвания, дългият и спокоен сън засилва имунитета и буквално държи сезонните болести надалеч, засилвайки естествената защита срещу различните бактериални и други атаки.


Миене на ръцете

Автобуси, трамваи, магазини, кина… – в грипния сезон това са най-рисковите места. Но няма как да прелетим от единия до другия край на града, за да стигнем до работа.

Нито можем да се изолираме в дома си с месеци. За да се предпазим, е необходимо нещо съвсем малко. То не дава 100% гаранция, че ще бъдем защитени от вирусните атака, но значително снижава опасността. Става дума за измиване на ръцете със сапун (след като пристигнем на съответното място или у дома) и изтриване с влажни кърпички или използването на гел дезинфектант за ръце (ако сме в движение).

Защо е важно? В многолюдни места без добра циркулация на въздуха вирусът се разпространява бързо. Освен това е в състояние да оцелее до 12 часа. Най-заразен е в първите 2 минути. Ако някой неволно е сложил ръка на устата си, преди да кихне, това е проява на добри обноски. Но замисляли ли сме се върху факта, че след това със същата ръка този човек се хваща някъде? Именно затова е важно почистването на ръцете, дори повече, отколкото носенето на защитна маска, твърдят учените.

Шал и шапка

Може да изглежда тривиално, но тези два аксесоара са изключително важни през зимния сезон. Те предпазват и топлят онези части от тялото, считани за „критични“ и помагат за смекчаване на резките температурни промени, които са основно отговорни за възпаленото гърло и настинките. Когато човек е подложен на температурен шок, то и организмът му става уязвим, сочат учените. Затова е по-добре да вземем превантивни мерки.

Лека храна

Преяждането и твърде мазните и тежки храни водят до чести проблеми с храносмилането и в даден момент червата започват да не различават полезно от вредно, което пък се отразява на изхвърляне то на токсините. А според учените червата са един от най-важните и отговорни за имунитета органи и точно затова е важно те да функционират добре. Натрупването на токсини пък води до падане на имунитета и съответно по-голям риск от заболяване.

Внимание с роднините

Има случаи, когато бабите и дядовците преливат от любов към своите внуци и постоянно ги прегръщат и целуват. Тази проява на обич е нещо нормално, но трябва да има някаква мярка, предупреждават учените. Особено в сезона на вирусните инфекции. Тогава опасността от предаване на вируси и бактерии един на друг се увеличава и това може да бъде рисково както за малчуганите, така и за възрастните роднини. И двете групи са от т. нар. застрашени и трябва да спазват елементарна хигиена в този тип прояви на обич.

ВИТАМИН C с удължено освобождаване, код: 30420

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар