Питайте Ники Божилов всичко, което ви вълнува за модата!

Всичко, което ви вълнувала модата – отговорите дава победителят в световния конкурс Triumph Inspiration Award 2010 Ники Божилов. Ценим мнението му, защото е един от най-добрите млади дизайнери, възпитаник на Националната художествена академия. Той познава добре и тенденциите, и дизайнерите, и историята на модата, и не на последно място – имаме неговата мъжка гледна точка, споделя в последния си брой сп. „ELLE”.

  • ДАНИЕЛА ДИМИТРОВА София

ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ БЯЛОТО ЩЕ Е НАЙ-АКТУАЛНИЯТ ЦВЯТ НА ЛЯТОТО?

Ники: Всеки сезон си има традиционно присъствие на цветове и през лятото това е белият цвят. Но определено този сезон ще бъде един от най-силните му. Ще го видим в дантелите, свободни­те ризи и в деконструктивните модели.

  • ПЕТЯ ЛАЛОВА, Бургас

МОГА ЛИ ДА НОСЯ ЛИЛАВО И ИСКРЯЩО ЗЕЛЕНО, ИЛИ ЩЕ Е ПРЕКАЛЕНО КРЕЩЯЩО?

Ники: Крещящо ще е, но това понякога е цел. За да сте стилни обаче, е хубаво целият аутфит да бъде в тези цветове – смели докрай!

  • МАРИЯ ДОБРЕВ, Бургас

ХАРЕСВАМ НЕСТАНДАРТНИТЕ СЪЧЕТАНИЯ. МОЖЕ ЛИ ДА СЛОЖА САКО ВЪРХУ ШИРОК ДЪНКОВ ГАЩЕРИЗОН? И ДАЛИ САКОТО ДА Е ТЯСНО ИЛИ ШИРОКО?

Ники: Всичко е възможно, но е важна естети­ката. С тясно и по възможност късо сако – с дължина под бюста, бихте получили една балансирана и пропорционална визия.

  • МАГДАЛЕНА КРАСИМИРОВА, Хасково

КОЛЕКЦИЯТА НА КОЙ ДИЗАЙНЕР ТИ Е ФАВОРИТ ЗА ТОЗИ С ЕЗОН?

Ники: Без да се замислям – Balenciaga. Изключително креативна, функци­онална и съвременна колекция.

  • ЛИЛИ КАРАДОЧЕВА, София

АКО ЧОРАПИТЕ МИ СА ЦВЕТНИ, ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ ЩЕ ИЗГЛЕЖДАМ ПО-ДЕБЕЛА? Ники: Ако са ярки, едно­цветни и кракът ви е по- едър – да, вярно е. В оста­налите случаи цветните чорапи, Били те на шарки, с райета или принтове, са един прекрасен аксесоар, задължителен за съвремен­ната жена.

  • ВАНЯ ТРЪНКОВА, Варна

КУПИХ СИ ЖЪЛТИ СЛИМфИТ ПАНТАЛОНИ, НО НЕ ЗНАМ С КАКВО ДА ГИ КОМБИНИРАМ. КАКВО ЩЕ МИ ПРЕПОРЪЧАШ?

Huku: Чудесен избор за идния сезон! Слимфит панталоните са база, която може да надградим по много начини. Един от тях е с ши­рока бяла риза и огромно цветно бижу за по-ежедневна визия, а за официална може да комби­нираш с дантелена блуза, високи обувки и вталено сако.

  • ТАНЯ НОЕВА, Пловдив

КАКВА Е АКТУАЛНАТА ДЪЛЖИНА НА ПОЛИТЕ И РОКЛИТЕ ТАЗИ ГОДИНА?

Huku: Трудно е да се определи. В колекциите на дизайнерите има всякакви примери, но най-мно­го се обединяват за дължина под коляното (4).

  • ИВЕТА ДОНЕВА, София

КАКВО БЕЛЬО ДА СИ КУПЯ, ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАТ КРАКАТА МИ ПО-ДЪЛГИ?

Ники: Бикини с по-изразени извивки.

  • КРИСТИНА ЯНКОВА, Пазарджик

ХАРЕСВА ЛИ ТИ КАК СЕ ОБЛИЧА МАДОНА?

Ники: В ежедневието си – не, но обожавам всичките й модни колаборации с Рикардо Тиши от Givenchy. Тяхната работа заедно е ; пример за отношения между дизай­нер и артист.

  • БРАНИМИРА ИВАНОВА, Видин

МЪЖЕТЕ ХАРЕСВАТ ЛИ ЖЕНИ НА ПЛАТФОРМИ, ИЛИ ПРЕДПОЧИТАТ КЛАСИЧЕСКИЯ ТОК?

Ники: По принцип не. Колкото и да са удобни, в повечето случаи платформите са си грубовати, а това качество не се цени от нас, мъжете. Но ако вие държите на платформите, винаги има вратичка – изберете такъв модел, на който плат­формата се смалява оптически надолу и по този начин пак издължава крака.

Свежа идея – как да си направите сами огърлица плетене на една кука:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар