Жени на път…или най-желаните дамски дестинации според самолетните и туристически компании

Има мъжки и женски дестинации, когато стане дума за път. Поне според социологическите проуч­вания. Най-често подобни изследвания се извършват по поръчка на туристическите компании, които по този начин оформят своите оферти. Независимо къде са праве­ни, данните се припокриват почти напълно. Предлагаме ви пет дестинации, които не­изменно присъстват в класациите и за кои­то е сигурно, че никоя жена не би отказала, отбелязани в последния си брой сп. „ELLE”.

НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Защото има невероятно красива девствена природа

Неслучайно режисьорът Питър Джаксън засне сагата „Властелинът на пръстените“ в Нова Зеландия. Толкова разнообразна и кра­сива природа накуп, при това незасегната от човешката ръка и дейност, трудно ще откриете на друго място. В Нова Зеландия може в рамките на един ден да карате ски, да се гмуркате или да си правите снимки за спомен на фона на спиращи дъха пейзажи. Според самолетни компании все повече мла­ди жени предпочитат пътуване до такова място, отколкото в някой шумен град.

Непременно посетете националния парк „Фиордланд“, наричан от мнозина „Осмото чудо на света“ заради красотата си.

МАЛДИВИТЕ

Защото идеалната ваканция е лазурно море, плюс безкрайни плажове

Ако мъжете харесват екзотичните острови заради възмож­ността да се гмуркат на воля, то за жените те са синоним на идеалната ваканция. Комбинацията от лазурно море с крис­тални води, безкрайни плажове със ситен пясък, романтични залези и райска природа се харесва на почти 85% от жените по света. Всъщност Малдивите са винаги на първите три места в анкетите на туроператорите всеки сезон.

Не пропус­кайте да откриете своя само­тен плаж на избрания от Вас остров, на който да се почувства­те поне за един ден като герои във филм.

КУБА

Защото е вълнуваща, страстна и непозната

Повечето жени обичат да обичат, да тан­цуват, пеят и да се забавляват. Тези четири неща са основна движеща сила в Куба. Там музиката, танцът, забавлението и любовта са начин на живот. В същото време остро­вът (доскоро на фидел Кастро) обещава не само приятни емоции, но и непознати и по­някога неочаквани гледки – едно по-различно място, където хората може да са бедни, но пък са щастливи.

Не подми­навайте Варадеро – един от най-прочутите плажове в света, известен не само с копринения си пясък, но и с пре­красния си природен резерват.

ИТАЛИЯ

Защото е олицетворение на романтиката и голямата любов

Разходка с гондола из каналите на Венеция в прегръдките на любимия мъж и под звуците на стара италианска канцонета е мечта на над 50% от влюбените жени по света, из­числяват самолетни компа­нии. Другата дестинация, за която копнеят влюбени­те двойки, е Верона, зара­ди историята на Ромео и Жулиета. Италия обаче при­съства в класациите и по една трета, типично дамска причина – шопинг манията. Коя жена би отказала тур из модните бутици в Милано?

Оставете листче с вашето име и това на любимия ви мъж на входа на къщата на Жулиета и ще си осигурите вечна любов.

ФРАНЦИЯ

Защото Париж означава Мода

Жените искат да видят Париж отблизо. Но не заради Айфелобата кула или „Мулен Руж“ (прочутото кабаре е ти­пичен мъжки приоритет). Близо 60% от жените, участвали в анкети на туристически компании, сочат френската сто­лица като мечтана дестинация заради модата, бутиците и шанса да си сверят часовника по отношение на облеклото директно от избора.

Ако сте в Париж с цел пазаруване започнете своя шопинг от площад „Вандом”.

 

ЗАПАЗЕНО ЗА МЪЖЕ

Има страни, които се харесват почти на 100% от силния пол, но не попадат сред любимите възможности за пътуване на же­ните. Такива са Австралия, Тайланд, Норвегия, Египет, Испания, САЩ (най-вече Гранд каньон).

Загадачната Венеция, Италия

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар