Новият оргазъм – Шопингът!

  • Ще го изпитате в… модния бутик! Не, не става дума за секс в пробната. А за шопинг екстаз, който преживяват все повече жени – особено силен, когато на витрината виси табела с надпис „Разпродажба“.

Ако попитате една жена за какво си мисли, отговорът с най-голяма вероятност е: шопинг. Тя или ще преценява вече закупения чифт обувки – из­годен ли е бил, правилно ли е постъпила? Или ще пресмята средствата, необходими за някоя бъдеща покупка — ще стигне ли нови­ят хонорар за чантата мечта? Ще изрежда през ума си набелязаните оферти от сай­товете за групово пазаруване. А може още да е на вълна онлайн разпродажби… Да, пра­вилно забелязахте, отгърнали сте на рубри­ката „секс“, но отново четете за шопинг.

Има защо! Според последните проучвания в областта двете понятия са тясно свърза­ни и дори… взаимозаменяеми.

ЕДНО НАУМ

Оказва се, че жените ми­слят за пазаруване три пъти повече, отколкото за секс. Тоест седмично шопингът се върти в главите ни цели 210 пъти, докато сексът – едва 70 пъти. Авторите на проучва­нето приемат, че всяка мисъл трае средно около две минути. Това прави 7 часа на седмица, прекарани в прехвърляне наум на следващата рокля или чифт обувки. За секс се сещаме едва 2 часа седмично, което се равнява на мъжките мисли за секс само за един следобед. На всичко отгоре мислите за шопинг ни спохождат дори когато правим секс! Или поне така се случва при 20% от дамите, участвали В друг експеримент. След подобни резул­тати мъжете няма как да са сигурни дали енергичното „Да, да, да!“ е заради тях, или е по адрес на някое лъскаво бижу.

ГАРДЕРОБЪТ ИЛИ СПАЛНЯТА?

По-страшното обаче е, че май предпочитаме гардероба пред спалнята не само в мислите си. Допитване наскоро установи, че за половината участ­нички в него е по-важно да си купят хубави дрехи, вмес­то да изкарат страстна нощ с любимия. Дамите биха се отказали на мига от секс през следващите 15 месеца, ако в замяна гардеробът им бъде изцяло подновен. 2% са дори още по-крайни – готови са да жертват секса за три години, стига това да им гарантира стилен начин на обличане. За 61 % пък съсипването на любим тоалет е по-фатално от месец без любовен живот. Анализаторите на резултати­те обясняват това с факта, че през XXI в. трайността на хубавите дрехи е по-дълга от продължителността на повечето връзки. Някои от анкети­раните жени например обличат сетове на по 12 години, като за това време са сменили партньора си поне веднъж.

ПРИ РАЗПРОДАЖБА НИВОТО НА ЕМОЦИОНАЛНО ВЪЛНЕНИЕ Е СЪЩОТО КАТО ПРИ СЕКСУАЛНА ВЪЗБУДА!!!

Шопинг терапия

Не случайно обикалянето от бутик на бутик има славата на те­рапия. Според британско проучване след шопинг 86% от хората се чувстват по-щастливи, 69% – по-спокойни, а 46% – по-при­влекателни. Внимание: подобно „лечение“ е нож с две остриета заради високия процент на изпитващите вина след покупка. Можете обаче да го намалите от 17% на 6%, ако се ориентирате към пазаруването онлайн.

ЗНАК ЗА РАВЕНСТВО

Излиза, че в най-„добрия“ случай хубавият секс може да се сравни с успешната покупка, но не и да бъде нещо по-специално от нея. Дали? Изследователи от Уестминстърския уни­верситет си задават същия въпрос, докато се чудят как така шопинг терапията помага на хората с незадоволителен сексуален жи­вот. Те наблюдават мозъчната активност на пазаруващите и установяват, че при раз­продажба нивото на емоционално вълнение е същото като при сексуална възбуда. Нищо чудно, че сексуалният апел е един от най-често използва­ните в рекламата! Сексът, както казват, продава.

СЬСИПВАНЕТО НА ЛЮБИМ ТОАЛЕТ Е ПО-ФАТАЛНО ОТ МЕСЕЦ БЕЗ ЛЮБОВЕН ЖИВОТ!!!

СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА

За щастие я има и обратната зависимост: пазаруването също може да дове­де до секс. Установява го британски моден сайт след допитване до своите потребителки. Близо половината от тях се чувстват по-привлекателни, когато са си купили нещо ново, и казват, че след шопинг има по-голяма ве­роятност да са в настроение за секс. Припомнете го на мъжа си следващия път, когато нервничи, че се бавите в мола. Всички знаем, че силният пол не обича без­целното мотаене по магазините. Нека поне знае, че има светлина в края на тунела, съветва в последния си брой сп. „ELLE”.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар