Не правете това, което не искате да правят на вас!

Животът със съседи понякога е труден. Често е невъзможен, но това е друга тема

sasedi

Съседите са хората, с които прекарваме една по-голяма част от живота си. Много често те са онези, които са по-близо до нас от собствените ни роднинин. Как да живеем в мир и сговор с хората, с които ни дели една стена? Отговорът е прост – с много компромиси и често с малко повечко инат.

Ще се наложи, например лично да убеждавате комшията да махне стария си хладилник или шкаф от площадката. Опитайте с добро, а като не сполучите, кажете в прав текст, че вие ще го изхвърлите. Съседът може да ви е благодарен, че ще свършите нещо, за което той не иска да употреби време и пари. Но по-вероятно е да си развалйТе отношенията, защото е свикнал там да си държи разни неща. Поемете този риск, площадката не е място за разширяване на апартамента. Ако не успеете да се справите, предупредете, че ще поставите въпроса при следващото общо събрание на съкооператорите. Да си добър съсед не означава да не си браниш правата и всеки ден да заобикаляш боклуци пред вратата на дома си. Практичен съвет – ако имате проблеми, прочете нормативните документи, например Закона за етажната собственост.

Крачка в регулирането на междусъседските отношения в последните години правят инвеститори в нови кооперации и затворени комплекси, които още при продажбата на апартаментите сключват със собствениците договори с регламент за съжителството. Там се описват правата и задълженията, например да не се правят вътрешни преустройства и промени по фасадата, да се плащат определени такси за поддръжка на общите части и т.н. При неизпълнение съседът е длъжен да напусне етажната собственост.

Дори във вход със 100 апартамента, който си е едно малко село, не е чак толкова трудно да се живее нормално. Условието е никой да не прави това, което не иска да му правят на него. Спомнете си колко се гневите, когато комшия спре водата или тока на целия блок без предупреждение, защото си ремонтира жилището. Разбира се, че трябва да закачите лист няколко дни по-рано от колко до колко часа се налага да причините това неудобство. Възпитаните хора ще предупредят и ще се извинят на съседите, когато планират шумно веселие. Все пак ще се постараят поне след полунощ да ги оставят да спят. Помислете за това, ако ще вдигате купон за празниците.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар