Тези 3 ситуации могат да ви доведат до паника… Ето как да си помогнете!

Има три ситуации, които могат да ни доведат до паника. Но запазете спокойствие – има решение!

Когато мивката се запуши

Мазнините и остатъците от храна мотат да предизвикат запушване на мивката. Проблемът е лесно решим с някой препарат за отпушване на тръби, който може да бъде намерен в почти всички магазини. С негова помощ ще отпушите канала на мивката. Но ако в момента нямате друг начин, просто пуснете силно гореща струя вода – така ще отпушите поне за няколко часа, преди да се сдобиете с препарат.

Първа помощ при изгаряния

Домакинските изгаряния на кожата често се получават при допир с вряла вода, гореща мазнина или топли съдове. Какво ви е необходимо за оказване на първа помощ при изгаряне: стерилна марля, гел или спрей при изгаряне. Но когато нямате нищо такова, опитайте да изстудите мястото. Възможно е, ако направите това със студена вода, да се получат мехури.

Затова е най-добре да имате мехлем срещу изгаряния и още в първия момент да сложите обилно върху засегнатата кожа, пише „Журнал“. Изтърпете 10-15 минути, през които ще усещате парене, а после ще почувствате облекчение и ще си спестите появата на мехури.

Какво да правим с фризера, когато спре токът?

Ако у вас спре токът, недейте да оставяте отворен фризера, защото той може да запази храната до 72 часа. В случай че няма ток повече от 72 часа, трябва да употребите размразилите се продукти, за да не се развалят.

Ако не сте сигурни дали все пак храната не се е развалила, по-добре не я консумирайте. Докато фризерът е още празен, използвайте момента, за да го почистите от замърсяванията и течностите, получили се вследствие на размразяването.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар