ТОП съвети: Как да се гримираме перфектно?

Умелото гримиране на очите или очертаване на устните понякога не е достатъчно, за да изглежда лицето перфектно. Причината е в основата, върху която „рисуваме“. За да стоят добре сенките, ружът и червилото, трябва кожата на лицето да бъде идеално моделирана.

Как да го направите? Важно е да се изравни тенът, да се прикрият несъвършенствата и по възможност да се

гримиране

ТОП съвети за правилно гримиране

скулптира лицето, за да изглежда максимално добре. Ето как да постигнете това в няколко стъпки.

1. Правилният продукт

Той трябва да бъде избран и съобразен с типа кожа, за да не изглежда неестествено върху лицето. Правилото е да се търсят текстури, които се нагаждат и сливат с повърхността на кожата. Така например при суха по-добрият избор са флуидните продукти, тъй като те хидратират и доставят влага, съответно лицето изглежда по-свежо.

Докато при мазна много по-подходящи са матиращите и тези с пудра ефект, тъй като отнемат излишния себум и тушират неприятния лъскав ефект. И нещо много важно – преди фон дьо тена се нанася подходящ за съответната кожа крем. След това е нужно да изчакате поне 10 минути, и едва тогава да пристъпите към грима.

2. Върху чисто лице

Това е абсолютно задължително. Не правете грешка да нанасяте нов слой фон дьо тен върху този от сутринта, тъй като освен че има риск от запушване на порите, просто оформяте една застинала маска върху лицето, която стои изкуствено и състарява. Ако нямате време да свалите целия грим и да го нанесете отново, то използвайте за освежаване пудра с 3D ефект или хайлайтер. Този тип продукти изравняват тена, озаряват и мигновено съживяват лицето. А точно от това имате нужда, нали?

3. Озаряващи продукти

Те са голямото откритие на козметичната индустрия, тъй като могат както да прикрият дребни несъвършенства, така и да дадат светлина и заличат умората от лицето, пише женско списание №1 в България „Журнал за жената“. Независимо от вида, добре е да ги имате. По правило озаряващият продукт се нанася на финала, след като сте приключили с грима. Най-добре е да използвате голяма, мека четка.

Поставя се с ефирни движения, които докосват съвсем леко лицето. При нужда може да акцентирате върху отделни части, за да ги изваете, коригирате или превърнете в акцент. Нанесен например върху скулите, озаряващият продукт прави релефа на лицето по-изразителен.

4. Коректор

С помощта на коректор може да прикриете както тъмните кръгове, така и неравности или бръчки. Но има специфики при нанасянето, които е добре да знаете. Под очите например никога не се „рисува“, а се поставя с леки потупвания. Причината е, че когато правите щрих с ръката, то прикривате тъмните кръгове, но подчертавате бръчиците. При дребни неравности, трябва да допрете коректора под прав ъгъл върху конкретното място – така заличавате само съответното несъвършенство, а не го разнасяте и върху кожата около него. След това с пръсти съвсем леко разнасяте наоколо, за да се слее с тена.

5. Пудра за лице
Забравете за нея, ако имате много суха кожа. Тя ще подчертае несъвършенствата, а и ще дехидратира кожата

на лицето още повече. Добре е също така да избягвате зоната около очите, ако имате вече фини бръчици.

Пудрата не ги прикрива, а ги подчертава. Най-правилно е да се нанесе с голям пух или обемна четка, като отново внимавате да не прекалите с количеството.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар