Тези ваши навици убиват страстта!

Често се случва: с времето бурните желания за интимни преживявания в двойката се уталожват и страстите охладняват. Мнозина отдават това на рутината, която естествено настъпва с времето. Но може и да не е така при вас – може би просто имате навици, които влияят зле на либидото ви?

Хората често смятат, че сексуалното здраве засяга основно предаваните по полов път болести и подходяща контрацепция. Но нашата сексуална форма е здраво обвързана с общото състояние на организма.

страстПредлагаме ви да разберете кои нездравословни навици пречат да се наслаждавате на страстни преживявания в спалнята.

Пренебрегвате спортуването

Аеробните упражнения, силовите тренировки, упражненията за гъвкавост и издръжливост са важни както за цялостния ви физически тонус, така и за доброто представяне в леглото. Сексолозите обръщат внимание на ползата от спортни занимания преди самия интимен акт. Повишената двигателна активност води до ускоряване на пулса и оттам до засилване на кръвотока, което действа стимулиращо на сексуалните органи.

Специалистите са категорични, че всяко допълнително физическо занимание води до подобряване на сексуалната ни форма. Какво да правите: ако нямате време или желание да се занимавате със спорт, дори да прибавите само 30 мин разходка на ден или да започнете да посещавате курс по йога, бързо ще усетите подобряване на либидото, както и на сексуалните умения и преживявания.

Не спите достатъчно

Според изследване на родни специалисти повече от половината българи страдат от някаква форма на безсъние. Което прави състоянието почти „епидемия“ с тенденция да се увеличава броят на хората, които нямат качествена почивка. Недостигът на сън ни прави не само по-уморени и податливи на заболявания, но и води до негативни последствия върху сексуалния живот – и при мъжете, и при жените.

Знаете ли колко е необходимият ви сън на денонощие? Дали това са 5-7 пълни фази на съня или 7-9 часа на нощ? Когато се прекъснат фазите на съня, усещането за недоспиване и умората на следващия ден са още по-осезаеми.

Какво да правите: не се лишавайте от сън, ако е необходимо, посъветвайте се със специалист кога е добре да си лягате и какво да правите, за да имате пълноценен сън.

Спалнята ви не е само за сън

Може би сте чували и друг път, че спалнята ви трябва да е истински пристан за съня, пише „Журнал“. Същото важи и за секса. Ако помещението не предразполага към интимност, може да срещнете сериозни затруднения с либидото.

Какво да правите: добре е да не използвате кревата за работа и да не внасяте лаптопа в спалнята. Детските книжки и играчки също нямат място на вашето легло, както и всичко останало, което ви напряга или разсейва от мисълта за почивка и отдаване на страстни преживявания.

Имате недостиг на незаменими хранителни вещества

Балансираната здравословна диета ще позволи на организма ви да си набави необходимите му витамини и минерали, включително и тези, които обезпечават сексуалните функции. Цинкът е много важен за мъжкото сексуално здраве. Може би неслучайно стридите са наричани афродизиак – те са отличен източник на цинк.

Друг съществен елемент за сексуалната ни кондиция са витамините от група В. Те могат да се набавят чрез сьомга и пилешко месо. Консумацията на риба тон пък допринася за повече енергия и по-добро кръвообращение, които са важни за сексуалната форма и на мъжете, и на жените.

Какво да направите: дори и да не можете да разнообразявате храната си ежедневно, погрижете се организмът ви да не е лишен от така важните витамини и минерали.

Ядете храни, които водят до метеоризъм

Чрез изследвания е доказана връзката между страстта към бобови култури и броколи и намаленото сексуално удовлетворение. Но и потенциалната възможност за притеснителни инциденти след консумацията на храни, които предизвикват газове, също не води до голямо желание за интимност.

Какво да правите: ако ви се иска романтични вечер, изпълнена със страсти, избягвайте продуктите, за които знаете, че предизвикват подуване на корема и газове.

Пиете повечко

Употребата на по-големи количества алкохол може да доведе до невъзможност за достигане до оргазъм.

Хроничният алкохолизъм, дори и след години трезвеност, оказва вредно влияние върху сексуалното представяне и преживявания – сочат проучвания. От друга страна обаче, изпиването на 1-2 чаши вино може да повиши либидото на дамите и да ги направи доста страстни.

Какво да правите: преди всичко бъдете умерени. Не се лишавайте напълно, а се придържайте към разумни количества.

Пушите редовно

Още ли не сте намерили своята основателна причина, за да откажете тютюна? Пушенето възпрепятства кръвообращението, което не е добре както за сърцето, така и за сексуалната кондиция. Доказана е пряката връзка между цигарите и еректилната дисфункция.

Какво да правите: замислете се дали пък не си заслужава да се откажете от пушенето, не само заради здравето си, но и заради повишаване на сексуалното удоволствие.

Приемате определени медикаменти

Ако изобщо нямате желание за секс, вината може да е в някое от лекарствата, които взимате. Например антидепресанти – те могат да потиснат либидото ви, както и всякакви медикаменти, които изсушават лигавицата (като антихистамините), защото те могат да причинят сухота на влагалището.

Какво да правите: тъй като не е редно да прекъсвате или променяте на своя глава предписано лечение, хубаво е да споделите със специалист подозренията си, че приеманите от вас медикаменти имат негативни странични ефекти върху сексуалната ви кондиция и да обсъдите други възможни терапии.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар