6 идеи за романтични срещи в студеното време

Независимо дали обожаваш зимата и лудуването в снега, или предпочиташ да не си показваш носа навън, докато не пукне пролет, тук ще намериш вдъхновение за незабравимо прекарване с любимия!

С ШАПКА, ШАЛ И РЪКАВИЦИ

Ако си от любителите на снежните пейзажи и зимните спортове, не пропускай да изцедиш и последната капка щастие от сезона на любовта! Бонус: февруарският студ е най-добрият естествен руж!

Попързаляйте се с кънки…

Опаковайте се добре и посетете най-близката ледена пързалка. Независимо дали само единият от двама ви може да се придвижва в права линия, прекарването си заслужава: представи си романтичните опити да останете хванати за ръка, сами срещу земното притегляне! Ако се чувствате прекалено възрастни и сериозни, за да се отдадете на такова хлапашко занимание, пригответе си термос с любимия чай (може би допълнително „подгрят“ с малко коняк?), хванете се подръка и се разходете до най- близкия парк.

Вдетинете се…

Ако е навалял пресен сняг, не се опитвай да устоиш на изкушени­ето ! Облечи си пухенката и обя­ви война на любимия! След като се наситите да се замеряте със снежни топки, направете снежен човек по всички правила — с морков за нос и тенджера вместо шап­ка. После се отдайте на снежни снимки (падате назад с разперени ръце и отпечатвате силуетите си в снега) и дори се попързаляйте с шейна или с импровизирано приспособление по заледените улици (всеки голям найлонов чувал ще свърши отлична работа стига да сте добре облечени). Ще прегракнете от смях!

ПО ТЕРЛИЦИ

То се знае, винаги можете просто да се сгушите на дивана и да гледате любим филм, но ако това вече ви е доскучало, ето няколко креативни предложения за приключения между четири стени при постоянна и положителна температура на въздуха:

Играйте игри (ама истински, от кутия!)…

Посвети сутринта да изровиш старите кутии с „Не се сърди човече“, „Черен Петър“, домино, дама, китайски шах, микадо, скрабъл, монополи… Ако нямаш, покани приятели, които да донесат. Запалете няколко свещи, налейте си по чаша вино (или пък мляко с мед и канела, така и така ще играете детски игри) и се отдайте на носталгични забавления в отбори по двойки. Ако се окаже, че не притежавате никакви игри, играйте на „Предизвикателство или истина?“, асоциации, мафия, „Познай филма“, 20 въпроса… Лекият масаж за мозъка ще го накара да роди още много забавни идеи!

Организирайте си „нощ на тайните и признанията“…

Трябват ти одеяло, фенерче и… няколко глупавки истории от миналото ти, гарнирани с отдав­на не толкова страшни тайни и готовност да се смееш и да съчувстваш. Идеята тук е да се опознаете като на шега, като споделите нелепи истории от миналото си, скрити под импро­визираната палатка на одеяло­то. И двамата донесете албум с излагащи детски снимки, лексико­ни от училище, прочетете някак­ва тийнейджърска драма от днев­ника си или безумна размяна на мейли с приятели, признайте как вашите са ви хванали да пушите или да пиете… Размяната на раз­кази за „изцепки“ едновременно ще ви разсмее и сплоти.

Сгответе си…

Завихрете малка кулинарна оргия! Пуснете си любимата музика и измайсторете перфектното ястие за студено време: богат гювеч, блажна яхния, нещо лютичко или пък суперзасукано печено месо по френска рецепта! Наслаждавайте се не само на крайния резултат, но и на самия процес – готвенето може да бъде много чувствено изживяване! Като заговорихме за чувствени изживявания, след вечерята можете да дръпнете едно страстно танго. Прости и изпълними инструкции ще намерите на learntodance.com, а полезни клипчета изобилстват и в Youtube. Само се събуйте преди първия опит, за да няма травми.

Направете си дегустаторска експедиция…

Предварително изберете три кафета и ги обиколите, като си поръчвате топъл шоколад, разделете си го поравно, наслаждавате му се бавно и после… си правите детайлни записки за вкусовите му качества, които после сравнявате, за да видите кой вкус ви обединява! Сега е моментът да опитате нещо екзотично – например горещ шоколад с чили или джинджифил. Целувала ли си някога мъж, който току-що е пил горещ шоколад? Мммм, вкуcнo! (Забележка: Същото упражнение можете да повторите и с вино, разбира се, особено пък ако в избраните заведения го правят и греяно.:-)

9 факта за срещите

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар