Интимните ласки ни подмладяват! Обяснението тук!

Вярвате или не, но истината е, че колкото повече секс правите, толкова по-млади биологически ще сте! И макар да не можем фактически отново да станем на 20 години, съвсем възможно е да стопираме, забавим и дори да обърнем някои от процесите на стареене. А тук освен здравословния начин на живот, пръв помощник ни е и сексът.

Интимно

Интимно

Част от проблема е, че свързваме напредването на възрастта с неизбежна поява на физическа немощ и болести. Но на практика остаряването ни е изпълнение на нашите очаквания – ако мислим, че ще остареем лошо, че ще сме много сбръчкани, страдащи и неспособни – така ще бъде, а и обратното – ако очакваме напредването на възрастта да ни носи радости, приключения, жизнено тяло и младолик вид, това и ни очаква.

Ако това ви звучи доста отвлечено, преди да ви запознаем в подробности със сексплана за дълга младост, ще ви разкажем за интересната теория на проф. Елън Лангър от Медицинското училище на Харвард.


През 1979 г. психоложката провежда експеримент, резултатите от който бяха обявени преди няколко години. Тя набира група мъже на възраст 70-80 години, които не са предупредени, че ще участват в изследване на процеса на стареене. В рамките на една седмица, хората били заведени на пътуване извън града, в който живеят. По време на опита изследваните били разделени в 2 групи: първата била контролна и на участниците в нея бил припомнен животът от 50-те години. Втората група мъже били поставени в среда, която наподобявала 1959 година и трябвало да живеят по начина, по който са живели тогава.

Те гледали филми, слушали музика от онова време, дискутирали нашествието на Кастро в Хавана и последните пуснати от НАСА сателити – всичко това в настояще време. Освен това на възрастните мъже не се помагало, когато трябвало да правят по-тежки физически натоварвания, третирани били от околните като млади и здрави хора.

След няколко дни мъжете започнали да вървят по-бързо, вярата им в собствените им сили нараснала. Последния ден един мъж дори захвърлил бастуна си. Проф. Лангър извършила оценка на физиологичните параметри на участниците преди и след изследването. При участниците във втората група се установило чувствително подобрение на походката им, сръчността им, симптоматиката на артрита, скоростта на движение, когнитивните способности и паметта им. Дори зрението и слухът им се подобрили, и то само за 7 дни мислено връщане в младостта!

След този експеримент, психо­ложката посветила над 30 години, за да проучва връзката между ума и тялото. Проф. Лангър заявява убедено: „Смятам, че хората могат – и не избрани хора, а всички хора – да живеят пълноценно, без физически недъзи, без загуба на паметта, без многото болести, от които се страхуват.“

Но да се върнем към секса и как той конкретно може да направи, при това по забавен начин, старостта обратим процес, пише Журнал за жената.

Естроген

Нивата на този хормон при дамите естествено намаляват с напредването на годините. Занижените му стойности предразполагат към кардиологични проблеми. По време на секс обаче се стимулира секрецията на повече естроген в организма. Така интимните ласки ни осигуряват по-добро сърдечно здраве.

Кръвообращение.

Сексът подобрява кръвообращението, което ще ви направи по-младолики. По време на интимните преживявания се изпомпва повече кръв и се оросяват по-добре крайниците. Кислородът в тялото се транспортира оптимално, като положителен ефект от това има и за кожата. Ако се разгорещите дотолкова, че да се изпотите, това пък е прекрасно, защото способства детоксикацията на организма. Сексът ще придаде на кожата ви младежки блясък – хем мигновено, хем за продължително време.

Колаген

От него зависи еластичността и гъвкавостта на кожата и предотвратяването на появата на бръчки. Колкото повече колаген произвежда тялото ви, толкова по-добре ще изглежда кожата ви, съответно ще сте и по-младолики. Сексът стимулира производството на колаген.

Отслабване

С половин час секс може да изразходвате до 85 калории. При всекидневна интимност – това са около 600 калории за седмица. За 1 година, с редовен секс, можете да свалите 3-4 килограма. Това е прекрасно не само за външния ви вид и младежката пъргавост, но и за здравето ви, тъй като наднорменото тегло предразполага към множество хронични заболявания, а именно тях отдавна сме свикнали да приемаме като белег на напредващата възраст.

Имунитет

Ако правите секс веднъж – или още по-добре два пъти седмично, организмът ви ще произвежда повече имуноглуболин А и така ще сте по-защитени срещу вируси и инфекции. А всичко, което ви предпазва от заболявания, може да се приеме като начин младостта ви да продължи по-дълго във времето.

Ендорфини

Сексът е отличен антидепресант, тъй като той може осезаемо да подобри емоционалното ви състояние. При преживяване на оргазъм, тялото произвежда ендорфини, известни още като хормони на щастието.

Те водят до усещане на еуфория, умерен апетит и стимулират по-доброто функциониране на имунната система. Усещането за болка също се притъпява, което е от особено голяма полза за хронично страдащите. Оргазмите са чудесно средство срещу главоболие и дори могат да спрат пристъп на мигрена.

Кръвно налягане.

Според скорошно научно изследване: хората, които са поставени в стресова ситуация, след като преди това са правили секс, запазват по-стабилни нива на кръвното си налягане от онези, които не са имали интимни преживявания преди изпитанието. Резултатите са еднакво валидни и за мъжете, и за жените, така че сексът определено помага срещу стрес.

Външен вид

Суета, не суета, но е доказано – чрез проучване, продължило 10 години, че мъжете и жените, които правят секс поне 4 пъти седмично, изглеждат с 10 години по-млади от обичайното за същинската им възраст.

КРЕМ С ВЕЧЕРНА РОЗА Грижа за суха и чувствителна кожа!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар