Как да се отървете от досадния колега и неговите ненужни съвети?

Възможно е хората, с които работите, да ви смятат за неопитни и некомпетентни, и това да е причината непрекъснато да ви дават съвети

досаден колега
За да се движат по- бързо и качествено общите ви проекти, те смятат за нужно да ви дадат наготово решенията, които самите те биха приложили.

Друг вариант е непрекъснато да се оплаквате.

Измъкнете се. Отвърнете „Благодаря ти. Ще взема предвид онова, което ми каза“. По този начин показвате на колегата, че цените мнението му, без да
обещавате, че ще се вслушате в него. След тази фраза също побързайте да смените темата на разговора. Иначе има вероятност събеседникът ви да продължи да развива идеите, които вече сте отхвърлили мислено.

Изтъкнете различията си. Ако продължи да настоява, подхвърлете: „Добра идея. Ще преценя дали е подходяща за мен“. С това изречение подсещате колегата си, че не всички хора са еднакви и не реагират по идентичен начин дори когато попаднат в една и съща ситуация.

Поставете граници. Ако колегата ви упорито не разбира от намек, бъдете директни. Кажете „Това е добра идея, но сам съм измислил начин, по който да се справя“. След това сменете темата. Продължи ли да настоява, наблегнете: „Радвам се, че твоята идея е проработила. Но съществуват много начини човек да се справи с определена ситуация“. Ако и така не успеете да се отървете, отсечете: „Благодаря ти, но се справям сам“. Определете тона според събеседника, пише „Всичко за семейството“. Смятате ли, че е добронамерен, говорете тихо, спокойно и сдържано. Ако усещате, че не е, не се притеснявайте да бъдете по-резки.

Директно откажете. Възможно е въпреки всичките ви усилия колегата да продължи да настоява да действате така, както той ви препоръчва. Тогава кажете „Благодаря, но не се нуждая от съвети“, или „Благодаря. Ако ми потрябват свети, ще знам към кого да се обърна“.

Отбягвайте общуването с хора, които ви досаждат със съвети и така ще си ги спестите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар