Какво трябва да знаем, когато избираме полилей?

Ако до скоро в домовете на богатите и известните основният акцент бяха картини, скулптури и други произведения, то днес осветлението по нищо не отстъпва на модерното изкуство.

Полилеи, лампиони, нощни лампи и куп други осветителни тела се превръщат в ключов архитектурен елемент от дизайна на всяко жилище и във фокусна точка на помещенията. Както всичко останало, така и

полилей

Какъв полилей да си изберем за дома?

тенденциите при тази част от интериора непрекъснато се променят.

Материалите, които в момента властват са стъкло, метал и дърво. Камъните и висулките, които все още наблюдаваме във фоайетата на старите лъскави хотели се завръщат на мода.

Стил

Освен ретрото, в осветителните тела се промъква и нашумелият през последните години индустриален стил.

Полилеите са решени в ковано желязо, вериги или лампи висящи от кабели и тръби. Целта е да се постигне типичната натуралистична визия на неизпипаните детайли и грубите материали. Този стил обаче е много артистичен и лампи в индустриален дух по никакъв начин не биха се вписали в апартамент обзаведен с мебели от модерен или пък винтидж дизайн.

Близо до тази тенденция е и другата модерна тема в осветлението на дома – металът. Бронз, месинг и златни тонове под формата на дълги лампиони висящи над масата или барплота са тотален хит в апартаментите.

Някои от тях позволяват регулация на дължината и могат да светят както от по-високо, така и от по-ниско.

Простота

Геометричните фигури са следващ хит сред полилеите. Кубове, ромбове, триъгълници, кръгове изобщо каквото ви хрумне. Осветителните тела решени в този стил залагат на минималистичен естетически вид. Те са модерни и съвременни, а хубавото е, че пасват на почти всеки интериор.

Специалистите смятат, че ключът към тяхната гъвкавост е пълна им простота. Именно на това залагат и много от дизайнерите на стъклени полилеи, пише „Телеграф“. Макар този материал винаги да е бил най-предпочитан в изработването на осветителните тела, днес той е далеч по- изчистен и стилен.

Избягват се матираните повърхности и се търси комбинацията от кристали, камъни и блясък, която да засили сияйния ефект от чистото стъкло.

Мотиви

От няколко години редица дизайнери се опитват да вкарат елементи от природата в модните си линии за дрехи, обувки, бижута, мебели, килими и дори техника. Това неизменно засяга и осветителните тела.

Растителни мотиви, органични форми, животински багри и какво ли още не се вплита в полилеите създавайки съвсем нов стил в светлината на дома. Често се залага на естествен дървен материал. Този дизайн лесно се съчетава с индустриалният.

Друг вариант са изваяните от топено стъкло фигури наподобяващи облаци, медузи и други елементи от природата.

Дизайнерите са категорични, че осветлението, вдъхновено от околната среда, омекотява усещането за студ, съвременни или голи пространства чрез добавяне на по-меки линии и органичен чувствам към стаята.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар