Защо е добре да социализирате детето?

Вашето дете лесно се сприятелява, успява да разреши спорове с връстниците си, проявява интерес към околните

dete
Значи е социално интелигентно според определението на психолози и педагози.
Човекът е социално същество и от ранна възраст родителите трябва да развиват у детето умението да общува с хора. На 3 години то прави своите първи стъпки в комуникацията извън семейството. Подскажете му какви думи да използва и как да постъпи, за да завърже контакт.

Понякога се нуждае от помощ, за да започне игра с други деца. Ако например група от момченца и момиченца си играе на семейство, а вашата дъщеря не е приобщена, кажете:“ В това семейство май няма по-голяма сестричка“. На тази възраст хлапетата се учат да преотстъпват място на принципа на редуването. Желателно е да насърчавате този процес: “ Ники, нека Мия се повози на колелото ти, когато слезеш от него“.
4-годишните стават по-активни в общуването и често влизат в конфликти. Те започват да изпробват и силата на речта, употребявайки обидни думи. За да овладеете навреме тази фаза, разигравайте театрални сценки, в които повишаването на тон, ръмженето, бутането са част от играта. Много е важно да посочите, че подобно поведение е допустимо само там, но не и в истинските взаимоотношения.

5-годишните вече са доста напреднали в общуването. На тази възраст те имат своите най-добри приятели. Ако забележите, че вашето дете избягва игрите с връстници, консултирайте се с психолог.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар