Домакинската гъба можете да използвате и така!

промоции

Оказва се че малките гъби, с които мием съдовете, могат да ни свършат и доста друга работа. Вижте няколко идеи:

Употреба на домакинската гъба

Употреба на домакинската гъба

Отрежете парче домакинска гъба и го сложете в чантата си – с нея доста удобно можете да почистите дрехата си в офиса, ако чак там установите, че през нощта вашето коте се е сгушило в основата на сакото ви върху шкафа и космите му са останали като допълнителна украса на иначе официалната ви дреха. Грубата страна на гъбата отлично се справя и с наелектризираните власинки от одеялата и китениците, полепнали по дрехите.


Като стана дума за домашни любимци, козината им остава не само по дрехите, до които са се допирали, но и по килима и мебелите. Като намокрите домакинската гъба, е достатъчно да минете с меката дунапренена част там, където има много косми – те ще полепнат по гъбата.

По някои дрехи с времето се образуват малки топченца, които не изглеждат добре. За да ги премахнете лесно, можете да използвате грубата част на домакинската гъба – така ще освежите плата/преждата и дрехата ще изглежда като нова.

Когато пресаждате стайни растения, сложете на дъното на саксията домакинска гъба с грубата част надолу. Така ще забравите за проблема неправилно поливане – гъбата ще поема излишната влага и ще защити корените от загниване. А ако пропуснете да полеете цветето, гъбата ще послужи като резервоар с вода и ще спаси положението. Със същия успех домакинската гъба може да послужи и за подсушаване на чадърите в този влажен период: просто сложете в поставката за чадъри (ако нямате такава – просто на мястото, където ги сушите) домакинска гъба – тя ще поема излишната влага.

Никак не обичате онзи момент, когато тъкмо сте седнали да си чистите лака от ноктите, и се оказва, че нямате памучни тампончета, нали? Има едно добро решение, което ще спаси не само този момент: вземете една домакинска гъба, поставете я на дъното на малък буркан и я напоете с лакочистител. Така ще можете да ползвате това домашно приспособление няколко пъти.

Практични съвети за дома

Безценни съвети за ползване на хладилника от добрите домакини

Съвети за начинаещи домакини и не само…

Научете още полезни съвети за вашето домакинство!

Защитете дома си и работното си място със съветите на фън шуй!

Фън шуй съвети за щастие в дома ви

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар